Sport.be

Wielrennen

Ronde van Italië

Rit 3 Rit 5

Rit 4

  • Datum13.05.2014 00:35
  • Start - FinishGiovinazzo - Bari
  • Afstand112.0 km
1

N. Bouhanni

FDJ.fr
2

G. Nizzolo

TREK FACTORY RACING
3

T. Veelers

TEAM GIANT-SHIMANO
nog 0 km

Bouhanni slalomt tussen valpartijen naar de zege

Nacer Bouhanni heeft in de Giro een chaotische vierde etappe gewonnen. Het peloton neutraliseerde omwille van de regen het grootste deel van de rit door, maar in Bari kon er toch gesprint worden. Bouhanni toonde zich tussen de valpartijen door de snelste van het pak.

17:25
nog 1 km
Tom Veelers leek op weg naar de zege, maar Nacer Bouhanni mag na een lange achtervolging de armen toch in de lucht steken.
17:20
nog 2 km
Wat een chaotische slotkilometers. Elia Viviani en de hele trein van Cannondale gaan op het gladde asfalt tegen de vlakte.
17:13
nog 8 km
Ultimo Giro! De bel rinkelt, de zenuwen stijgen. Nog acht kilometer en deze saaie rit krijgt eindelijk iets lekkers: een massaspurt. Door de achtervolging van Bouhanni is Elia Viviani de topfavoriet. Krijgen we vandaag de eerste Italiaanse ritzege?
17:09
nog 12 km
Pech voor Bouhanni. De Fransman moet achtervolgen na een fietswissel. Twee ploegmaats wachten hem op. Bokst de sprinter zich terug in het peloton? Bouhanni was vooraf een van de kanshebbers op de dagzege.
17:02
nog 16 km
Nog twee rondes. Het tempo gaat eindelijk de hoogte in. Krijgen we toch nog een gebalde en spectaculaire finale? De weg lijkt alvast droog genoeg.
16:58
nog 20 km
Erik Breukink geeft op Twitter zijn mening over het verloop van de vierde etappe.

16:47
nog 28 km
Zou Marcel Kittel spijt hebben van zijn beslissing om uit de Giro te stappen? Zelfs met koorts had de Duitser deze rit misschien nog kunnen uitrijden.
16:43
nog 33 km
De groene trein van Cannondale zet Viviani perfect af voor de tussensprint. Nizzolo en Ferrari rijden als tweede en derde wagon het station binnen.
16:35
nog 38 km
De organisatie van de Giro probeert de wedstrijdomstandigheden met een glimlach op te nemen.
16:32
nog 42 km
De renners hebben de eerste zeventig kilometer afgelegd aan een gemiddelde van 41 kilometer per uur. Echt traag werd er dus niet gereden.
16:26
nog 48 km
Orica-GreenEdge wilde de wedstrijd definitief te laten staken, maar op vraag van de Italiaanse renners wordt er toch nog gekoerst. In de laatste ronde worden er geen tijdsverschillen meer opgemeten. Aan de finish zullen er ook geen bonificatieseconden uitgedeeld worden.
15:58
nog 67 km
Het peloton rijdt Bari binnen. We kunnen terug koers. Orica-GreenEdge voert het tempo aan.
15:40
nog 83 km
Vanwege de gevaarlijke omstandigheden zullen de renners pas bij het ingaan van het lokale circuit beginnen koersen. Tot dan is het op trainingstempo richting Bari peddelen.
15:26
nog 90 km
Het ziet ernaar uit dat we tot de finale moeten wachten voor er iets gebeurt. 'Het peloton heeft de wedstrijd geneutraliseerd', meldt Omega Pharma-Quick Step.
15:15
nog 94 km
De toeschouwers in Bari zullen de renners straks acht keer te zien krijgen. Na een korte aanloop rijdt het peloton acht lokale rondes. De sprinters zullen de laatste kilometer dus uitgebreid kunnen verkennen.
15:07
nog 98 km
Plaspauze! Het eerste uur verloopt traditioneel Italiaans. Voorin het peloton maken de renners tijd voor een praatje. Collega's zetten even voet aan de grond om een plasje te maken. Straks is dat wellicht niet meer mogelijk.
15:05
nog 100 km
'Was ik maar in Colombia gebleven?', zien we nationaal kampioen Miguel Angel Rubiano denken. Hij laat zich afzakken om achterin een jasje aan te trekken. Ook Joaquim Rodriguez vinden we in de staart van het peloton terug.
15:01
nog 104 km
De eerste kilometers verlopen rustig in het peloton. De wegen in het zuiden van Italië liggen er glad bij, het is dus opletten geblazen voor valpartijen.
14:52
nog 112 km
We zijn officieel vertrokken voor de vierde etappe in de Giro, de eerste op Italiaanse bodem. Zonder Marcel Kittel wordt het een open strijd voor de dagzege.
14:43
nog 112 km
Marcel Kittel zal geen drie op een rij scoren. De Duitser stapte ziek af.
12:19
nog 112 km
Ook aan de streep in Bari verschijnen donkere wolken.
11:34
nog 112 km
Na de, voor Orica-Greendedge succesvolle, passage in Ierland, mag Michael Matthews zijn roze trui vandaag showen in Italië.
11:30
nog 112 km
In Ierland was het slecht weer, maar ook in Italië kan het regenen zo laat Nicolas Roche weten.
08:41
nog 112 km
Marcel Kittel won al twee etappes op rij. Wie maakt vandaag de selfie met de ritwinnaar?

07:00
nog 112 km
Na een dagje reizen van Ierland naar Italië worden de eerste kilometers op Italiaanse bodem gereden. Tussen Giovinazzo en Bari moet 112 kilometer afgelegd worden. Onderweg vallen er geen noemenswaardige obstakels te noteren en de sprinters lijken wederom hun kans te kunnen gaan. Start: 14u45, aankomst: 17u11 volgens het snelste schema.
Teams

9 FDJ.fr