Sport.be

Wielrennen

Ronde van Spanje

Rit 11 Rit 13

Rit 12

  • Datum04.09.2014 17:23
  • Start - FinishLogroño - Logroño
  • Afstand166.4 km
  • Sprint Intermedio
    41km
  • Sprint Intermedio
    124km
1

J. Degenkolb

TEAM GIANT-SHIMANO
2

T. Boonen

OMEGA PHARMA-QUICK STEP CYCLING TEAM
3

J. Guarnieri

ASTANA PRO TEAM
nog 0 km

Boonen moet nipt de duimen leggen voor Degenkolb

Tom Boonen heeft net naast een ritzege in de Ronde van Spanje gegrepen. In de sprint moest hij de duimen leggen voor John Degenkolb. De slotfase werd ontsierd door een valpartij in het peloton.

18:02
nog 0 km
De zege is voor John Degenkolb, hij haalt het voor Tom Boonen. De breuk in het peloton is ontstaan door een valpartij.
18:01
nog 1 km
Er is een breuk in het peloton. Tien man zal sprinten voor de zege. Boonen zit goed.
18:00
nog 1 km
De eerste man is er nog steeds eentje van Tinkoff. Waar blijven de sprinters?
18:00
nog 2 km
Quinziato probeert met een aanvalspoging te verrassen, maar de Italiaan krijgt weinig ruimte.
17:59
nog 3 km
De mannen van leider Contador bepalen nog steeds het tempo. Het credo van de sprinters blijft wachten, wachten en nog eens wachten.
17:58
nog 5 km
De ploegen van Bouhanni (FDJ.fr) en Degenkolb (Giant) zijn voorlopig nog niet te bespeuren in de voorste gelederen. Ze wachten lang om hun sprinters naar voren te brengen. Boonen en Debusschere zitten goed gepositioneerd.
17:54
nog 9 km
Nu gaat het razendsnel. Het peloton drukt de gaspedaal in haalt snelheden tegen de 60 kilometer per uur. Hopelijk bereikt iedereen veilig de aankomst.
17:51
nog 12 km
Op twaalf kilometer van het einde heeft het peloton een einde gemaakt aan de lijdensweg van Krizek. Na een vlucht van 151 kilometer kan hij zich rustig een weg naar de finish banen. Nu is het woord definitief aan de sprintersploegen.
17:48
nog 14 km
Yannick Martinez van Europcar gelooft in zijn winstkansen. "Er zijn nog maar twee echte sprints geweest", aldus de Fransman. "De eerste was ik niet goed gepositioneerd en in de tweede vond ik geen opening. Maar de sprint van vandaag moet me liggen."
17:39
nog 20 km
Aandacht! Aandacht! Na Krizek begint nu ook het peloton aan de laatste ronde. We kunnen ons opmaken voor een koninklijke sprint. Eindelijk iets om naar uit te kijken.
17:25
nog 31 km
FDJ.fr en Giant-Shimano blijven de voorsprong controleren. Het verschil met Krizek bedraagt nog ruim tweeëneenhalve minuut. De Oostenrijker telt bij de gratie van het peloton de kilometers af.
17:18
nog 40 km
In het peloton pakt Bouhanni de punten en seconden. Bennatti zorgt ervoor dat de concurrenten van Contador geen extra seconden meer meepikken.
nog 42 km

Sprint Intermedio

17:08
nog 44 km
Het peloton laat Krizek nog wat sudderen. Bij de volgende doortocht krijgen de renners de tweede en laatste tussensprint voorgeschoteld. Is er nog iemand in de grote groep die zich zal mengen in het gewoel om de punten en de bonificatieseconden?
16:43
nog 60 km
De renners passeren voor een vijfde keer aan de finish. Het ziet er naar uit dat de winnaar niet voor zes uur bekend zal zijn. Krizek ziet zijn voorsprong slinken tot een dikke vier minuten.
16:33
nog 75 km
Welke sprinters mogen we naast Bouhanni, Degenkolb en Boonen nog verwachten? Roberto Ferrari en Maximiliano Richeze moeten het uitmaken bij Lampre. Hutarovich beseft dat hij zijn laatste kans voorgeschoteld krijgt. "Ik zal het wiel van Bouhanni of Degenkolb moeten kiezen", aldus de Wit-Rus. Michael Matthews en Francesco Lasca mochten hier eerder al juichen tijdens de Ronde van Rioja.
16:13
nog 89 km
Tom Boonen zal vandaag meesprinten, dat heeft Davide Bramati verzekerd. "Het gaat heel goed met hem. Hij is klaar voor het WK, maar een grote kampioen kan zich niet zomaar voorbereiden op een doel. Hij heeft ook een overwinning nodig. Met de hulp van Nikolas Maes zal hij vandaag zijn kans wagen. Aangezien we zeven keer aan de aankomst passeren, zal hij perfect weten wat hij moet doen."
15:43
nog 106 km
FDJ.fr (Bouhanni) en Giant-Shimano (Degenkolb) houden de voorsprong nu onder controle. Krizek rijdt na 60 kilometer zo'n acht minuten voor het peloton uit.
15:19
nog 124 km
Krizek heeft de eerste tussensprint op zijn naam geschreven. In het peloton pakte Nacer Bouhanni de punten mee, voor Michael Valgren Andersen.
nog 125 km

Sprint Intermedio

15:09
nog 126 km
In het eerste wedstrijduur heeft Krizek in zijn eentje 36,3 kilometer afgehaspeld. Zijn voorsprong blijft voorlopig oplopen. Bij het ingaan van de derde ronde geeft de klok al een verschil van acht minuten aan.
15:07
nog 128 km
Drie verschillende renners mochten eerder al juichen in Logroño. Twee jaar geleden won Degenkolb hier een van zijn vijf ritten in de Vuelta. In april van dit jaar schreef Michael Matthews hier de Ronde van Rioja op zijn naam. De Spanjaard Francesco Lasca ging hem een jaar eerder voor op de erelijst.
14:53
nog 132 km
Met een lokaal stadscircuit van 20 kilometer zonder noemenswaardige hindernissen wordt het de renners vandaag niet moeilijk gemaakt. Paco Giner, technisch directeur van de Vuelta, verklaart de opvallende keuze voor deze rit. "Iedereen heeft wat tijd nodig om op zijn effen te komen. In deze periode van het jaar is dat geen overbodige luxe. Het seizoen is lang en moeilijk geweest. De sprinters verdienen deze kans en het publiek houdt van het spektakel."
14:48
nog 138 km
Het peloton heeft geen zin om Krizek terug tot de orde te roepen. De Oostenrijker bouwt zijn voorsprong opnieuw uit. Wordt het dan toch een dagje eenzaam spartelen voor de Cannondale-renner?
14:33
nog 146 km
Krizek beseft dat hij voor een hopeloze opdracht staat en wacht op het peloton. Na de eerste van acht passages in Logroño had hij nog meer dan vier minuten voorsprong. Nu lijkt het wachten op het peloton.
14:30
nog 155 km

Nairo Quintana heeft vanop zijn ziekenbed gereageerd na zijn val en opgave in de elfde rit van de Ronde van Spanje. "Maak je geen zorgen, alles is goed met mij", vertelde de Colombiaan tegenover Radio Caracol voor hij onder het mes ging voor een ingreep aan zijn schouder. "Het is slechts een blessure aan het sleutelbeen. Over twee weken zou ik volledig hersteld moeten zijn."

14:20
nog 155 km
De voorsprong van Krizek loopt snel op. Hij heeft na elf kilometer al meer dan vijf minuten op het peloton. Voor de 25-jarige Oostenrijker is het nog maar zijn eerste deelname aan een grote ronde.
14:05
nog 160 km
Matthias Krizek is de eerste aanvaller van de dag. Na vier kilometer waagt hij zijn kans en verzamelt hij twee minuten op het peloton. Krijgt de Oostenrijker van Cannondale gezelschap of wordt het een lange en eenzame tocht?
13:56
nog 166 km
De koersdirecteur haalt zijn vlag boven en het peloton passeert het bordje met 0 kilometer. Over 166,4 kilometer zijn de renners terug in Logroño om te strijden voor de dagzege.
13:51
nog 166 km
De officieuze start van de twaalfde etappe is genomen. De renners rijden nu door Logroño. Nacer Bouhanni en John Degenkolb zitten wellicht al met hun gedachten bij de aankomst. Zij krijgen vandaag een nieuwe kans om een ritje mee te pikken.
10:56
nog 166 km
Luis Angel Maté, die met rugnummer 77 de Vuelta rijdt voor Cofidis, lanceert op Twitter een voorstel voor de UCI: waarom niet elke renner een heel seizoen lang met hetzelfde rugnummer laten rijden?

07:00
nog 166 km
Met twee zware opdrachten net achter de rug, een redelijk korte etappe, geen hindernissen onderweg en een biljartvlakke slotkilometer, lijkt niets de massasprint in de weg te staan tijdens deze 12de etappe. De rit start om 13u40.
Belangrijkste tussenpunten Teams
nog 42 km Sprint Intermedio
nog 125 km Sprint Intermedio

10 FDJ.fr