Sport.be

Wielrennen

Giro

Rit 14 Rit 16

Rit 15

 • Datum27.05.2007
 • Start - FinishTrento - Tre Cime di Lavaredo
 • Afstand184.0 km
 • Passo di S. Pellegrino
  93km
 • Passo di Giau
  145km
 • Passo Tre Croci
  170km
 • Auronzo
  183km
1

R. Ricco'

Saunier Duval - Prodir
2

L. Piepoli

Saunier Duval - Prodir
3

I. Parra Pinto

Cofidis, le Credit Par Telephone
nog 0 km

Ricco koninginnenrit, Di Luca houdt stand

Riccardo Ricco haalde het in de koninginnenrit van de Giro voor zijn Saunier Duval-ploegmaat Piepoli en de Colombiaan Parra. Di Luca werd strijdend zesde en blijft leider.

17:04
nog 0 km
Perez Cuapio komt als vierde over de meet, op bijna anderhalve minuut van de winnaar is Mazzoleni vierde. Op 2'52" komt een strijdende Di Luca binnen. Hij behoudt zijn roze trui!
17:01
nog 0 km
Prachtig om zien hoe Ricco en Piepoli strijden om de ritzege. Ricco haalt het uiteindelijk met een kleine voorsprong op Piepoli, die over de meet een hand krijgt van zijn ploegmaat. Parra is knap derde.
16:59
nog 1 km
Voorin geven Parra, Piepoli en Ricco elkaar geen duimbreed toe. Piepoli probeert, maar Ricco countert. Parra moet passen. Spannend!
16:59
nog 1 km
Tifosi schreeuwen Di Luca vooruit. Intussen heeft Mazzoleni, die vijfde zal worden in deze rit, nog zo'n halve km te gaan. Hij probeerde Di Luca de roze trui af te snoepen, maar tevergeefs.
16:58
nog 1 km
Ondertussen neemt Di Luca meer afstand van Simoni, Cunego en Schleck.
16:57
nog 1 km
Perez Cuapio moet lossen, Ricco zet als eerste aan. Parra reageert sterk en probeert het even later zelf. Maar ook de Colombiaan raakt niet weg bij Ricco en Piepoli.
16:56
nog 1 km
De kopgroep begint aan de laatste kilometer. Wie pakt de ritzege: Ricco, Piepoli, Parra of Perez Cuapio?
16:55
nog 2 km
Mooi manoeuvre van Di Luca, Simoni probeert alles om terug bij Di Luca te geraken, maar hij krijgt de kloof niet helemaal dicht.
16:54
nog 3 km
Mazzoleni krijgt het moeilijker, terwijl Di Luca weer opleeft. De roze trui demarreert nog eens en slaat een kloofje. Simoni en Schleck beperken de schade, Cunego heeft het moeilijker.
16:52
nog 3 km
Uit de groep Di Luca probeert Cunego tevergeefs weg te springen. Di Luca laat niet begaan, ook Simoni, Schleck en co sluiten weer aan.
16:49
nog 3 km
Mazzoleni is virtueel zeker van de roze trui. Di Luca weet dat en probeert het tempo nog eens te verhogen. Spannende ontknoping. Bij de vier leiders blijft alles voorlopig tesamen.
16:45
nog 5 km
Nog 5 km voor de top voor de vier leiders: Perez Cuapio, Parra, Ricco en Piepoli. De slotkilometers zijn ongelooflijk steil.
16:44
nog 7 km
Di Luca weet dat zijn roze trui in gevaar komt en verhoogt het tempo in de achtervolging. Mazzoleni rijdt op het randje van virtueel roze.
16:42
nog 7 km
In de kopgroep pakt Ricco uit met een versnelling bergop richting Tre Cime. De renner van Saunier Duval, bijgenaamd de Cobra, slaat even een kloofje, maar wordt daarna weer bijgebeend door Piepoli, Parra en Perez Cuapio. Mazzoleni blijft op een minuut hangen, de groep met roze trui Di Luca verliest verder terrein!
16:39
nog 12 km
De volledige groep Di Luca bestaat uit: Danilo Di Luca (Liquigas), Gilberto Simoni (Saunier Duval-Prodir), Damiano Cunego (Lampre-Fondital), Andy Schleck (Team CSC), Evgeni Petrov (Tinkoff Credit Systems), Emanuele Sella (Ceramica Panaria-Navigare), Domenico Pozzovivo (Ceramica Panaria-Navigare), Paolo Savoldelli (Astana) en David Arroyo (Caisse d'Epargne). Die groep verliest terrein op de leiders: 4 minuten achterstand.
nog 14 km

Passo Tre Croci

16:30
nog 16 km
De kopgroep Piepoli-Ricco-Perez Cuapio-Parra komt boven op de Tre Croci. Het draait nog steeds goed rond bij het leiderskwartet. In de achtervolging maakt Mazzoleni indruk. Hij maakt terrein goed op de vier en neemt meer afstand van de groep met roze trui Di Luca. Knap offensief van de Astana-renner!
16:18
nog 21 km
Di Luca regelt het tempo in zijn groep. Daar zitten nog steeds Cunego, Simoni en Schleck bij. Maar intussen ook Petrov, Arroyo en Jufre. Voor hen rijdt Mazzoleni, die solo achtervolgt op de kopgroep Piepoli. Tussen Mazzoleni en de kopgroep Piepoli zit ook nog vroege vluchter Rasmussen.
16:13
nog 21 km
Opeens veel beweging in de groep Di Luca. Eerst deelt de roze trui zelf een prik uit, daarna probeert Schleck tevergeefs iets. De klassementsrijders testen elkaar, maar voorlopig begeeft niemand in deze groep.
16:10
nog 21 km
Uit de achtervolgende groep springt Mazzoleni weg. Hij gaat solo op zoek naar de koplopers en slaat een kloofje. Di Luca laat even begaan.
16:08
nog 21 km
Savoldelli moet weer lossen uit de achtervolgende groep nu het weer bergop gaat. Bergaf gaat het een pak beter dan bergop voor il Falco, voor wie het nog ruim 20 km afzien wordt richting finish.
16:00
nog 30 km
In de kopgroep was Parra de voorzichtigste daler. Daarom is hij Perez Cuapio, Ricco en Piepoli even kwijt geraakt. Maar niet voor lang, de Cofidis-renner vindt weer aansluiting bij de drie koplopers. Weer vier leiders in koers.
15:57
nog 36 km
De achtervolgende groep neemt geen onnodige risico's in de afdaling. Zo kan onder meer Savoldelli, bekend om zijn daalkunsten, weer aansluiten.
nog 39 km

Passo di Giau

15:51
nog 39 km
Zowel de kopgroep Piepoli als de achtervolgende groep Di Luca is bezig aan de afdaling, die 20 km duurt. Daarna is het weer klimmen geblazen in een aartsmoeilijke finale.
15:47
nog 39 km
Di Luca wordt bestookt, maar laat zich niet kennen. De roze trui leidt zijn metgezellen de Passo di Giau op en komt als eerste boven. Door zijn inspanning is de voorsprong van Piepoli en co geslonken tot 2'25. Nog in het gezelschap van Di Luca zitten Mazzoleni, Schleck, Cunego en Simoni.
15:43
nog 40 km
Piepoli komt als eerste boven op de Passo di Giau, gevolgd door Ricco, Pérez Cuapio en Parra.
15:40
nog 40 km
De koersituatie in deze boeiende koninginnenrit: een kopgroep van vier heeft een kleine drie minuten voorsprong op een achtervolgende groep met daarbij roze trui Di Luca, die indruk maakt. Volledige samenstelling van de kopgroep: Piepoli, Perez Cuapio, Parra en Ricco. Volledige samenstelling van de groep Di Luca: de roze trui zelf, Cunego, Simoni, Mazzoleni en Schleck.
15:36
nog 40 km
Di Luca, Simoni, Cunego, Schleck en Mazzoleni rapen onderweg een aantal gelosten van de oorspronkelijke kopgroep op. Onder meer Jufre (Predictor-Lotto) wordt voorbijgesneld.
15:34
nog 40 km
Di Luca drijft het tempo de hoogte in in de achtervolgende groep. Cunego, Schleck, Simoni en Mazzoleni laten zich niet verrassen. Savoldelli kan niet meer mee en moet een kloofje laten.
15:31
nog 45 km
Leuk moment: koploper Perez Cuapio pakt de drietand over van de welbekende wielerfan die steevast alle grote Rondes aandoet in een duivelspak.
15:27
nog 46 km
Ivan Parra kan opnieuw aanpikken bij Piepoli, Perez Cuapio en Ricco. Vier leiders in koers.
15:24
nog 46 km
In de achtervolgende groep is roze trui Di Luca al zijn Liquigas-ploegmaats kwijt. Hij zal zijn leidersplaats alleen moeten verdedigen.
15:20
nog 46 km
Piepoli, die de groene bergrtrui draagt die eigenlijk ook eigendom is van roze trui Di Luca, maakt indruk. De Italiaan van Saunier Duval duwt flink door en dat maakt nog meer slachtoffers. Enkel Perez Cuapio en Ricco kunnen aanklampen, de rest moet lossen.
15:18
nog 48 km
De beklimming van de Passo di Giau eist zijn tol. Piepoli maakt flink tempo en flink wat renners, onder wie Bettini moeten lossen. Blijven over in de kopgroep: Leonardo Piepoli (Saunier Duval-Prodir), Riccardo Riccò (Saunier Duval-Prodir), Michael Rasmussen (Rabobank), Julio Pérez (Ceramica Panaria-Navigare), Ivan Parra (Cofidis), Rinaldo Nocentini (Ag2r Prévoyance), Fortunato Baliani (Ceramica Panaria-Navigare)en Aketza Peña (Euskaltel-Euskadi).
15:11
nog 48 km
Nog 48 km te koersen in de koninginnenrit. Een vroeg ontsnapte kopgroep is bezig aan de klim van de Passo di Giau. Piepoli is de belangrijkste naam voorin. De groep met roze trui Di Luca volgt op ruim 3 minuten.
nog 91 km

Passo di S. Pellegrino

09:00
nog 190 km
Rit 15 vertrekt om 11u15. De finish is voorzien tussen 17u en 17u30.
Belangrijkste tussenpunten Teams
nog 0 km Auronzo
nog 13 km Passo Tre Croci
nog 38 km Passo di Giau
nog 91 km Passo di S. Pellegrino

2 Astana