Sport.be

Wielrennen

Ronde van Spanje

14 16

15

 • Datum16.09.2007
 • Start - FinishVillacarrillo - Granada
 • Afstand205.0 km
 • Puerto de Torrecandela
  95km
 • Puerto los Blancares
  139km
 • Alto de Monachil
  181km
1

S. Sanchez Gonzalez

Euskaltel - Euskadi
2

M. Beltran Martinez

Liquigas
3

C. Barredo Llamazales

Quick Step - Innergetic
nog 0 km

Daler Samuel Sanchez piekt in Granada

Samuel Sanchez heeft de 15de etappe in de Vuelta gewonnen. De Spanjaard klopte zijn metgezel Manuel Beltran in de sprint. Denis Menchov blijft leider, Jurgen Van Goolen is de nieuwe leider in het bergklassement.

16:52
nog 0 km
Beltran is tweede, Barredo sprint kort daarna naar de derde plaats. Even later bollen ook Menchov, Evans, Sastre en co over de meet. De Rus blijft leider. Devolder zat er niet bij en gaat terrein verliezen in het klassement.
16:51
nog 0 km
Samuel Sanchez laat Beltran op kop rijden en zit in een zetel voor de sprint. Beltran probeert zijn metgezel te verrassen met een vroege jump, maar Samuel Sanchez gaat er vlot op en over en wint in Granada.
16:50
nog 1 km
Slotkilometer voor Beltran en Samuel Sanchez!
16:48
nog 3 km
Met nog 3 km te gaan wordt Cunego bijgebeend door de groep Menchov. De klassementsrijders maken flink vaart.
16:46
nog 4 km
Nog 4 km en Samuel Sanchez en Beltran houden stand voorin. Die twee strijden om de zege in Granada.
16:45
nog 7 km
Cunego verliest terrein op Beltran en Samuel Sanchez.
16:43
nog 8 km
Samuel Sanchez is niet te houden en beent Beltran bij. Cunego heeft weer moeten lossen. Twee Spaanse leiders in koers.
16:41
nog 10 km
Op karakter sluit Cunego weer aan bij Samuel Sanchez, die als een bezetene blijft dalen. Beltran voelt de twee naderen.
16:37
nog 21 km
Samuel Sanchez vliegt in de afdaling voorbij Cunego, die duidelijk door zijn beste krachten heen zit. Een Spaanse leider, Beltran, en een Spaanse achtervolger, Samuel Sanchez.
16:34
nog 21 km
Koerssituatie: Beltran leidt met 10 seconden voorsprong op Cunego. Samuel Sanchez is in de afdaling weggesprongen uit het peloton en volgt op 19 seconden van Beltran. Menchov, Sastre, Evans en co volgen op 34 seconden.
16:32
nog 21 km
Beltran komt als eerste boven op de Alto de Monachil en heeft in korte tijd Cunego op een tiental seconden gereden. Beide vluchters beginnen aan de afdaling.
16:29
nog 21 km
Beltran klimt duidelijk beter dan Cunego en beent de Italiaan bij. De renner van Liquigas gaat erop en erover en laat Cunego achter! Sterk.
16:28
nog 23 km
De achtervolgende klassementsrijders zijn Cadel Evans (Predictor-Lotto), Carlos Sastre (Team CSC), Denis Menchov (Rabobank), Vladimir Efimkin (Caisse d'Epargne), Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) en Carlos Barredo (Quick.Step - Innergetic). De schade in het klassement gaat beperkt blijven, Menchov maakt een hoede indruk en rijdt controlerend.
16:25
nog 23 km
Voorin maakt Beltran terrein goed op Cunego. In het peloton blijven de klassementsrijders samen. Menchov en co hebben intussen het gros van de kopgroep van 20 bijgebeend.
16:20
nog 23 km
Cunego draait goed rond voorin. Hij heeft 36 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger, Beltran, die Lopez Garcia bijgehaald heeft.
16:19
nog 23 km
In het peloton rijden klassementsrijders Menchov, Sastre en Evans op kop.
nog 24 km

Alto de Monachil

16:16
nog 28 km
Cunego vindt dat het niet snel genoeg gaat voorin en laat zijn metgezel Lopez Garcia achter. De Italiaan trekt solo richting finish.
16:12
nog 28 km
Zwaar klimmen nu en zowel in de kopgroep als in het peloton breekt alles in stukken. Damiano Cunego springt voorin weg en neemt de Spanjaard David Lopez Garcia mee.
16:03
nog 41 km
Van Goolen kwam als eerste boven op de eerste twee cols van de dag. Hierdoor neemt onze landgenoot de leidersplaats in het bergklassement over van Denis Menchov. Knap!
16:02
nog 41 km
Naast Van Goolen en Aerts zijn de Italianen Cunego en Bettini de opvallendste namen in de kopgroep. De volledige vluchtersgroep bestaat uit Ángel Gómez Gómez (Saunier Duval-Prodir), Johannes Fröhlinger (Gerolsteiner), Laszlo Bodrogi (Crédit Agricole), Haimar Zubeldia (Euskaltel-Euskadi), Joan Horrach (Caisse d'Epargne), David López García (Caisse d'Epargne), Andrea Tonti (Quick.Step - Innergetic), Paolo Bettini (Quick Step - Innergetic), Ludovic Turpin (Ag2r Prévoyance), Mario Aerts (Predictor-Lotto), Iñigo Cuesta (Team CSC), Chris Anker Sørensen (Team CSC), Sylvester Szmyd (Lampre-Fondital), Damiano Cunego (Lampre-Fondital), Daniele Bennati (Lampre-Fondital), Marco Marzano (Lampre-Fondital), Koos Moerenhout (Rabobank), Stef Clement (Bouygues Telecom), Franco Pellizotti (Liquigas) en Jurgen Van Goolen (Discovery Channel).
15:59
nog 45 km
In het peloton helpt Euskaltel Rabobank in de achtervolging. Het peloton met leider Menchov heeft nog een kleine 2 minuten achterstand op de kopgroep. Maar de finale is nog loodzwaar.
15:57
nog 45 km
Nog 45 km in deze zware bergrit. Het tempo ligt erg hoog. Al geruime tijd rijdt een kopgroep van 20 renners op kop. Daarbij ook twee Belgen, Jurgen Van Goolen (Discovery Channel) en Mario Aerts (Predictor-Lotto).
nog 110 km

Puerto de Torrecandela

nog 66 km

Puerto los Blancares

12:27
nog 205 km
Een rit die beslissend kan worden. De Alto de Monachil ligt op 20 kilometer van de streep. Klimmers met goede benen kunnen vandaag het verschil maken.
Belangrijkste tussenpunten Teams
nog 23 km Alto de Monachil
nog 66 km Puerto los Blancares
nog 109 km Puerto de Torrecandela