Sport.be

Wielrennen

Dauphiné Libéré

Rit 5 Rit 7

Rit 6

  • Datum14.06.2008
  • Start - FinishMorzine - La Toussuire
  • Afstand233.0 km
  • Col de la Croix de Fer
    180km
1

C. Sörensen

Team CSC
2

P. Fedrigo

Bouygues Telecom
3

L. Leipheimer

Astana
nog 0 km

Sörensen koning in koninginnenrit

Chris Anker Sörensen heeft de koninginnenrit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Deen bleef net uit de greep van de favorieten. Cadel Evans viel tevergeefs de leiderstrui van Alejandro Valverde aan.

16:55
nog 0 km
Fedrigo rijdt nog naar een tweede plaats, Leipheimer is derde en pakt wat bonificatieseconden. Valverde is vijfde, Evans zesde. Tevergeefse aanval van de Aussie op de gele trui van de Spanjaard.
16:53
nog 0 km
De jonge Deen Sörensen, een tweedejaarsprof bij CSC, rijdt triomferend over de meet. Knappe zege!
16:52
nog 1 km
Valverde probeert de kloof met Leipheimer en Valverde te dichten. De Spanjaard slaagt erin. De drie tenoren zijn weer samen.
16:51
nog 1 km
Spanning in de groep der favorieten, maar ondertussen rijdt Chris Anker Sörensen onder de rode vod door. Hij heeft de zege in de koninginnenrit bijna binnen!
16:50
nog 3 km
Leipheimer springt weg uit de groep Valverde en heeft even later Evans te pakken.
16:45
nog 4 km
Evans heeft een 20-tal seconden voorsprong op Valverde en co. Hij vertrok met 37 seconden achterstand, het kan!
16:44
nog 5 km
Valverde reageert niet meteen op de aanval van Evans. Gesink neemt de rest op sleeptouw en probeert de kloof met Evans kleiner te maken. Want de Australiër heeft een gat geslagen.
16:43
nog 5 km
Evans demarreert uit de groep der favorieten! En danseuse rijdt hij weg bij Valverde en co. De Aussie van Silence-Lotto valt de leiderstrui van de Spanjaard aan!
16:40
nog 6 km
Nog 6 km en Sörensen heeft nog bijna 2 minuten voorsprong.
16:37
nog 10 km
Garcia Lopez, Di Gregorio en Astarloza worden opgeslokt door het peloton der favorieten, dat nog steeds samen rijdt. Daar is het temporijden van Popovych niet vreemd aan.
16:33
nog 12 km
In de groep der favorieten probeert Rogers tevergeefs weg te springen. Popovych is de eerste die hem gaat halen.
16:31
nog 12 km
Garcia Lopez, Di Gregorio en Astarloza hangen nog tussen de eenzame koploper en de groep der favorieten in. Het trio volgt op een minuut van Sörensen.
16:26
nog 12 km
Sörensen maakt nog een goede indruk en heeft met nog 12 steile kilometers nog een voorsprong van een ruim anderhalve minuut op het peloton der favorieten.
16:24
nog 15 km
Op de slotklim van La Toussuire is de kopgroep helemaal uit elkaar gespat. Een flink aantal vluchters is al opgeslokt door het uitgedunde peloton, waarbij alle favorieten deel van uitmaken. Nog maar één leider in koers: Chris Anker Sørensen (Team CSC).
16:02
nog 26 km
14 koplopers in koers, die ook al samen de Croix de Fer overgingen. Daarbij 1 Belg: Jurgen Van De Walle. De overige vluchters zijn Patrice Halgand en Pierre Rolland (Crédit Agricole), José Vicente Garcia (Caisse d'Epargne), José Luis Rubiera (Astana), Juan Antonio Flecha (Rabobank), Vladimir Efimkin en Stéphane Goubert (AG2R La Mondiale), Rémy Di Gregorio (Française des Jeux), Amaël Moinard en David Moncoutié (Cofidis), Juan José Oroz en Mikel Astarloza (Euskaltel-Euskadi) en Chris Anker Sørensen (Team CSC).
10:00
De langste rit van de Dauphiné Libéré is niet van de poes met twee bergjes van vierde, één van derde en als klap op de vuurpijl de beklimming van de Col de la Croix de Fer, een col buiten categorie. Volg de finale LIVE! De aankomst wordt tussen 17u en 18u verwacht.
Belangrijkste tussenpunten Teams
nog 52 km Col de la Croix de Fer

2 Astana

12 Lampre