Sport.be

Wielrennen

Ronde van Italië

Rit 2 Rit 4

Rit 3

  • Datum09.05.2011
  • Start - FinishReggio Emilia - Rapallo
  • Afstand173.0 km
  • Passo del Bocco (3)
    133km
  • Madonna delle Grazie (4)
    164km
1

A. Vicioso Arcos

ANDRONI GIOCATTOLI 
2

D. Millar

TEAM GARMIN-CERVELO
3

P. Lastras Garcia

MOVISTAR TEAM
nog 0 km

Vicioso wint te vergeten rit

De derde rit in de Ronde van Italië tussen Reggio Emilia en Rapallo werd gewonnen door Angel Vicioso, maar de etappe werd overschaduwd door de zware val en het overlijden van Wouter Weylandt.

16:51
nog 0 km
Angel Vicioso wint de rit, maar dat heeft geen belang zolang we niet weten hoe het met Weylandt gesteld is. Millar is tweede, Lastras derde. Moreno en Le Mével zijn vierde en vijfde. Even verderop volgden Tankink en Pineau. Modolo won de pelotonspurt.
16:50
nog 2 km
David Millar sluit aan bij de vier koplopers. Zij zullen sprinten voor de zege.
16:46
nog 5 km
Er komt vandaag geen podiumceremonie door de ernst van de val van Wouter Weylandt. Dat lijkt ons inderdaad een gepaste reactie. Voor het moment blijft verder nieuws over de renner uit.
16:43
nog 8 km
Het peloton heeft de vluchters opnieuw ingerekend. Le Mevel kwam als eerste boven, voor Lastras en Moreno. Zij trekken door en slaan een kloofje. Nu gaat het bergaf naar de meet. Cavendish heeft meer dan een minuut achterstand.
nog 9 km

Madonna delle Grazie (4)

16:39
nog 9 km
Weylandt is ondertussen met de helikopter weggebracht, krijgen we te horen.
16:38
nog 10 km
Cavendish moet eraf op de klim. De voorsprong van Bakelants en co blijft beperkt.
16:38
nog 10 km
Tossato, Marzano en Contador vormden de top drie aan de tussenspurt. Zo pakt Contador twee bonificatieseconden.
16:37
nog 12 km
De beklimming van de Madonna delle Grazie biedt de kans aan nieuwe ontsnappingen. Jan Bakelants toont zijn goede benen en krijgt enkele gezellen mee.
16:33
nog 13 km
De vluchters worden gegrepen. Bart De Clercq en zijn kompanen zijn eraan voor de moeite.
16:27
nog 18 km
Ricci Bitti zit momenteel weer bij het kopgroepje, maar het enige nieuws waarop we zitten te wachten is hoe het met Wouter Weylandt gaat. Laat het asjeblief goedkomen met de sympathieke Gentenaar.
16:18
nog 25 km
Zware val in het peloton. Een renner ligt languit over het asfalt. Geen mooi beeld. Het gaat om iemand van Leopard Trek en hij moet gereanimeerd worden. Hopelijk komt dit nog goed. Het zou Wouter Weylandt zijn. Dit is enorm slecht nieuws.
16:09
nog 35 km
De afdaling blijft nog enkele kilometers duren en dan krijgen we nog een hellinkje van vierde categorie, de Madonna delle Grazie. Farnese Vini leidt het peloton, dus Giovanni Visconti zou weleens iets durven proberen. Pinotti, de eerste roze trui van deze Giro, heeft een kleine achterstand op het peloton.
16:05
nog 37 km
Ricci Bitti kon de aansluiting niet meer maken. Zo blijven ze nog met drie over: De Clercq, Brutt en Brambilla. Intussen is er in het peloton een val. De Marchi zag het asfalt van dichtbij.
nog 40 km

Passo del Bocco (3)

16:01
nog 40 km
Brambilla plant zijn aanval beter en pakt de punten. Brutt is tweede, De Clercq derde. Het peloton komt boven met een minuut achterstand.
16:00
nog 41 km
Bart De Clercq valt aan om de punten voor de bergtrui te pakken, maar Ricci Bitti en de rest zitten op het wiel.
15:58
nog 42 km
De Clercq en co zitten aan de steilere stijgingspercentages van de Passo del Bocco. In het peloton ligt het tempo nog niet al te hoog.
15:57
nog 42 km
De voorsprong blijft dalen. Petacchi, die wil presteren zo dicht bij huis, zit mooi voorin het peloton.
15:47
nog 49 km
De Clercq, Brutt, Ricci Bitti en Brambilla hebben nog 2'20" over op het peloton. Ze moeten wel nog een beklimming van derde en vierde categorie over.
15:30
nog 59 km
Fabio Duarte komt ten val in het peloton. Dall'Antonia en Dessel waren er ook bij betrokken.
15:03
nog 90 km
Leider Cavendish moet van fiets wisselen maar ploegleider Valerio Piva doet dat snel.
14:57
nog 110 km
De maximum voorsprong is al gedaald van zes tot vier en een halve minuut. Er wordt vandaag heel snel gereden.
14:27
nog 125 km
Vier renners kozen na een twintigtal kilometer het hazenpad: Gianluca Brambilla (Colnago), Pavel Brutt (Katusha), Davide Ricci Bitti (Farnese Vini) en opnieuw iemand van Omega Pharma-Lotto, namelijk Bart De Clercq. De Belgische ploeg rijdt zich in de kijker na de verrassend sterke ploegentijdrit en de vlucht van Sebastian Lang.
14:25
nog 125 km
Met de twee hellingen niet ver van de finish lijkt een massasprint niet vanzelfsprekend. Ook de groene bergtrui zal waarschijnlijk van schouders veranderen. Nu draagt Sebastian Lang die nog na zijn fenomenale ontsnapping van gisteren.
14:23
nog 173 km
Alle 207 renners stonden iets voor twaalf opnieuw aan de start onder een stralende zon.
09:00
Van Parma rijdt het peloton naar Rapallo, aan de Tyrreense Zee. De slotfase is niet van de poes met eerst de beklimming van de Passo del Bocco (3de categorie) en op 9 km van de finish de Madonna delle Grazie (4de). De start is om 12u55, de aankomst wordt verwacht tussen 17u02 en 17u28.
Belangrijkste tussenpunten Teams
nog 8 km Madonna delle Grazie (4)
nog 39 km Passo del Bocco (3)