Sport.be

Veldrijden

Van der Poel sluit seizoen af in Hulst met 32ste zege

17.02.2019 | Ward Bollen

Belga

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft zondag het veldritseizoen afgesloten met zijn 32ste zege van de campagne. Halfweg cross liet hij zijn enige achtervolger achter en won solo.

Het was Pidcock die het beste weg was. In het spoor van de Brit volgden Aerts, Van der Haar, Meeusen en Van der Poel. Michael Vanthourenhout kon zijn wagonnetje in de voorste rijen van de wedstrijd. Pidcock glipte in de tweede ronde even weg van de rest, tot Van der Poel zich naar de Brit repte. Aerts zat in derde positie.

De Belgische kampioen Aerts kreeg na drie ronden het gezelschap van Van der Haar, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Tom Meeusen en Kevin Pauwels. Voorin beet Pidcock zich vast in het wiel van Van der Poel, maar halfcross moest hij toch laten begaan. Van der Poel was meteen weg en bouwde zijn voorsprong uit.

Van der Haar reed weg uit het groepje met zijn teamgenoot Aerts in de jacht op de derde plaats. Net voor het ingaan van de voorlaatste ronde kwam Van der Haar zelfs bij Pidcock. Aerts volgde verderop met Iserbyt en Pauwels. Van der Haar viel aan en pakte 10 seconden op Pidcock. Aerts had ondertussen Pauwels en Iserbyt in de steek gelaten en knokte zich zo naar de vierde plaats.

De Vestingcross was aan zijn derde editie toe. Van der Poel won ook de eerste twee edities. Vanaf donderdag is de wereldkampioen aan de slag op de weg in de Ronde van Turkije.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer