Sport.be

Veldrijden

Meisjes overspoelen Sven Nys Cycling Academy op #ForGirlsOnly

10.06.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Sven Nys heeft voor het eerst met zijn Sven Nys Cycling Academy een ForGirlsOnly-dag georganiseerd. De veldritlegende wil zo het veldrijden en wielrennen bij jonge meisjes promoten.

De dag -in samenwerking met Fidea- ging door in het Sven Nys Cycling Academy, waar ze in het eetcafé 'velo' ook een lunch kregen. Bovendien mochten de meiden, met 102 in totaal, een wielertruitje als aandenken mee naar huis nemen.

Alle meisjes tussen 7 en 14, ongeacht eerdere fietservaring, waren welkom op Pinkstermaandag. De lessen stonden onder leiding van een team begeleiders en Sven Nys zelf. Ze leerden de kinderen vlot schakelen en sturen, hun evenwicht gebruiken, het traject inschatten, makkelijker klimmetjes en afdalingen nemen en hoe in alle omstandigheden snel te reageren op onvoorziene omstandigheden. Ook kinderen op een veilige manier integreren in het verkeer was een onderdeel van de opleiding.

Ook Ellen Van Loy kwam opdagen om haar 'opvolgsters' aan het werk te zien en te helpen bij de begeleiding. "Hele leuke dag beleefd op de #ForGirlsOnly vandaag! 102 gemotiveerde meisjes, daarvan kreeg je een big smile", schrijft ze op Twitter. "Dankjewel Sven Nys dat ik erbij mocht zijn! Deze topdag verdient een vervolg, toch?", hint ze op een tweede editie.

Ook Nys zelf reageerde enthousiast op Twitter. "Uniek in Vlaanderen. Al die gelukkige kinderen in een super leuk kader met gemotiveerde begeleiders. Bedankt iedereen voor meer dan 100 meisjes opleiding te geven vandaag", klonk het.



Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer