Sport.be

Veldrijden

Hermans en Van Kessel naar Wanty-Gobert

13.09.2019 | Marnick Claes

Belga

Quinten Hermans en Corné Van Kessel maken in januari de overstap van Telenet Baloise naar het Wanty-Gobert van Hilaire Van der Schueren. Zowel Hermans als Van Kessel zullen ook in de zomer in actie komen.

Een contract van drie jaar krijgen Hermans en Van Kessel van Wanty-Gobert. Eerst zullen ze in de nieuwe veldritafdeling van Wanty-Gobert, genaamd Tormans CX by Wanty-Gobert, rijden. In de zomer zullen ze ook voor de wegploeg van Hilaire Van der Schueren rijden. "Sinds het einde van de Palmans-ploeg meer dan een decennium geleden, betekende de cyclocross enkel nostalgie voor mij. Ik ben blij dat ik dankzij het nieuwe project de kans krijg om naar deze tak van het wielrennen terug te keren. Quinten Hermans en Corné van Kessel zijn zeer goede cyclocrossers, met een groot potentieel op de weg. Dit project zal hen de mogelijkheid geven om zich dankzij een degelijk wegprogramma verder te ontplooien", zegt Van der Schueren. 

Ook Quinten Hermans is enthousiast over zijn nieuw avontuur. "Het nieuwe project kwam als een godsgeschenk. Op mijn jonge leeftijd heb ik nood aan een langetermijnvisie en ik ben zeer blij dat Tormans CX mij het vertrouwen geeft om de komende drie jaar samen aan mijn carrière te bouwen. Ik heb grote ambitie om meer op de weg te rijden, maar niet ten koste van de cyclocross, en laat dit nu net het opzet van mijn toekomstige team zijn", laat Hermans weten. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer