Sport.be

Veldrijden

Aerts en Hermans bevestigen dominantie van Iserbyt

12.10.2019 | Marnick Claes

Belga

Ploegmakkers Toon Aerts en Quinten Hermans werden tweede en derde in de Ethias Cross van Kruibeke achter een ijzersterke Eli Iserbyt. "Iserbyt is sterk bezig", zegt Toon Aerts.

In de Ethias Cross kon niemand het wiel van Eli Iserbyt volgen. Ook de Belgische kampioen, Toon Aerts, moest passen bij een aanval van Iserbyt. "Het is duidelijk dat Iserbyt heel sterk bezig is en dat er vandaag voor mij andermaal niet meer dan een tweede plaats inzat. Ik heb er wel alles aan gedaan natuurlijk om te winnen, maar het heeft niet mogen zijn. Het is duidelijk dat Eli net iets sterker is. Hij steekt er momenteel bovenuit. Daarna volgen Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en ikzelf. Dat ik nog niet gewonnen heb dit seizoen, valt voor mezelf best mee. Misschien denken mijn fans er wel anders over, maar ik leg me geen enkele druk op", laat Toon Aerts weten. 

Quinten Hermans kwam als derde over de meet als tweede Telenet-Baloise Lion. "Toen Iserbyt, Aerts en Vanthourenhout doortrokken, kwam ik net iets te kort. Als dat zo is, moet je je daar bij kunnen neerleggen. Ik had geen reactie in huis en hield eraan mijn eigen tempo vast te houden. Plots zag ik Vanthourenhout staan die ten val was gekomen. Zo werd ik alsnog derde en daar ben ik blij mee", besluit Hermans. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer