Sport.be

Veldrijden

Thibau Nys wint eerste manche Superprestige junioren

13.10.2019 | Ward Bollen

Belga

Thibau Nys heeft de eerste manche van de Superprestige veldrijden bij de junioren op zijn naam gebracht. Nys junior soleerde naar de zege en haalde het voor Lennert Belmans en zijn ploegmaat Ward Huybs.

Nys zonderde zich meteen na de start af van de rest van het pak, samen met Lennert Belmans en Jetze Van Campenhout. Op de technische passages toonde Nys zich de betere en maakte hij het verschil.

Hij soleerde naar de zege en droeg die op aan de overleden Jan Vandermotte, de regisseur van onder meer DNA Nys. Lennert Belmans moest vrede nemen met een tweede plek op een halve minuut, in de sprint om plaats drie haalde Ward Huybs het van Jetze Van Campenhout. Voor Nys is het zijn vierde overwinning van het seizoen.

Bij de tweedejaarsnieuwelingen was onze landgenoot Aaron Dockx aan het feest voor de Duitser Silas Kuschla en de Nederlander Menno Huising. De Nederlander Jelte Jochems was dan weer een maatje te sterk voor de Duitser Louis Leindert en de Nederlander Guus van den Einjden bij de eerstejaarsnieuwelingen. Eerste landgenoot was daar Mike Uytterhoeven op de vierde plaats.

Met Leonie Bentveld mocht nog een Nederlandse juichen bij de nieuwelingen meisjes. Ze haalde het voor haar landgenotes Mirre Knaven en Lauren Molengraaf.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer