Sport.be

Veldrijden

Ceylin del Carmen Alvarado triomfeert in Gieten

13.10.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de eerste manche van de Superprestige veldrijden in Gieten op haar naam gebracht. De Nederlandse van Corendon-Circus maakte er een ware demonstratie van in Nederland en soleerde naar de zege. Bijna een minuut later moest wereldkampioene Sanne Cant vrede nemen met een tweede plaats, de Nederlandse Yara Kastelijn vervolledigde het podium.

Het parcours in Gieten lag er lastig bij, met heel wat modderstroken, en dus zou het in tegenstelling tot andere jaren geen snelle cross worden. De organisatie kon uitpakken met wereldkampioene op de weg Annemiek van Vleuten, maar zij zou geen rol van betekenis spelen in het wedstrijdverloop.

De kopstart was voor Ellen Van Loy, gevolgd door Cant, Annemarie Worst en Ceylan del Carmen Alvarado. Die laatste twee scheidden zich iets voorbij halfweg de eerste ronde al van de rest van het pak, ze passeerden een eerste keer de finish met zeven seconden voorsprong op Shirin van Anrooij en Sanne Cant. Een beetje verder volgden Van Loy en Yara Kastelijn. Maud Kaptheijns had haar start compleet gemist en begon aan een lange achtervolging.

Twee Nederlandse dames reden dus op kop, Alvarado gaf de beste indruk en liep al in de tweede ronde uit op Worst die Cant zag naderen. Alvarado vergrootte haar voorsprong, Worst moest haar snelle start bekopen en verzeilde in een groepje met Cant, Kastelijn, Van Loy en Van Anrooij. Zij keken bij het aansnijden van de tweede ronde al tegen een achterstand van 32 seconden.

Tegen Alvarado bleek niemand opgewassen. Ze bouwde haar bonus steeds verder uit, ondanks nog een schuiver tegen een nader en gedubbelde die even in de weg reed, en soleerde naar de zege. In de strijd om plek twee zakte Annemarie Worst volledig weg en finaal zou ze zelfs niet in de top tien eindigen, maar elfde worden.

Het gevecht om de ereplaatsen ging tussen Kastelijn en Cant, die duidelijk nog ver weg is van haar topconditie. Kastelijn reed zelfs even weg van de wereldkampioene, maar op het eind van de voorlaatste ronde keerde Cant wel terug bij de Nederlandse en uiteindelijk maakte ze het verschil in de laatste ronde. Ze finishte als tweede, de 22-jarige Kastelijn behaalde met een derde plaats haar eerste podium in de Superprestige. Eva Lechner eindigde als vierde, Ellen Van Loy werd vijfde, Laura Verdonschot achtste.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer