Sport.be

Veldrijden

Merlier vat in Ardooie zijn veldritseizoen aan

16.10.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Met de Kermiscross van donderdag in Ardooie komt Tim Merlier (Creafin-Fristads) voor het eerst dit veldritseizoen in actie. De Belgische kampioen op de weg had zijn rentree nochtans eerder gepland op de Berencross van Meulebeke, maar verkoos uiteindelijk om langer op de weg actief te blijven.

"Het zal voor mij een immens grote aanpassing worden. De omschakeling van de weg naar het veld is zeer groot. Ik heb wel het voordeel dat de Kermiscross in Ardooie een wedstrijd is die niet op televisie komt. Ik zal zo met iets minder stress aan mijn vuurdoop kunnen beginnen. Het wordt alvast ook een pittige week. Na Ardooie rijd ik ook nog zaterdag de Superprestigecross in Boom en zondag de Wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Bern. Dit zijn dus drie crossen op vier dagen tijd", vertelde Tim Merlier.

Merlier begint zonder doorgedreven crosstraining aan zijn veldritseizoen. "Dat is nu eenmaal de tol van mijn lange wegseizoen. Ik heb me niet expliciet kunnen toeleggen op het veldrijden ,maar daar maal ik niet om. Ik heb een mooie campagne op de weg kunnen afwerken en dat in de Belgische kampioenstrui. Dat deed wel enorm veel deugd. Een bijkomend pluspunt is dat in mijn eerste cross de grote toppers niet aan de start verschijnen. Toon Aerts, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck zijn er donderdag immers niet bij, net als Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Ik hoop dat het tijdens de wedstrijd zelf enkele keren stil zal vallen. Het zal graven worden om mijn stuurmanskunst van vorig jaar in het veldrijden opnieuw op te diepen." 

Het parcours op en rond de Stationsstraat van Ardooie, ook gekend als aankomstzone van een etappe in de BinckBank Tour, is 2850 meter lang waarvan er 2030 meter loopt over weidegrond. Vorig jaar ging de zege er voor de derde keer op rij naar Wout van Aert. 

De wedstrijd voor vrouwen elite is ondertussen aan zijn vijfde editie toe. Vorig jaar triomfeerde Loes Sels er. Zij komt ook nu weer aan de start, net als onder meer Katherine Compton, Thalita de Jong en Ellen Van Loy.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer