Sport.be

Veldrijden

Van De Steene pakt de zege in Ardooie

17.10.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Kim Van De Steene (Tarteletto-Isorex) heeft de Kermiscross bij de vrouwen elite gewonnen. Zij haalde het in Ardooie na een lange solo. De Amerikaanse Katherine Compton eigende zich de tweede plaats toe, voor Joyce Vanderbeken. Loes Sels, gaf in laatste instantie forfait. Sels zou geplaagd worden door een bacteriële infectie en zou wel eens een tijdlang buiten strijd kunnen zijn.

Het was Kim Van De Steene die de beste start nam van het gezelschap. Achter haar volgde Compton en de rest van het deelnemersveld. Meteen lagen de plaatsen één en twee vast. Achter Compton knokte Vanderbeken zich naar de laatste podiumplaats.

"Ik had voor het seizoen wel gepiekt naar Ardooie omdat ik daar op de eerste rijen zou kunnen staan bij de start. Zo kon ik al vrij snel naar de leiding rijden en die positie zou ik niet meer afstaan", vertelde Van De Steene na afloop.

"Alle frustratie is er momenteel uit. Dit doet zo onwezenlijk veel deugd. Ik wissel de goede en de slechte dagen net iets te veel af. Als ik mijn hoofd rein kan houden, willen de benen ook wel mee. Op de Koppenbergcross wil ik net als vorig jaar schitteren, maar eerst toch even genieten van deze overwinning."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer