Sport.be

Veldrijden

Vermeersch wint Kermiscross Ardooie

17.10.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Gianni Vermeersch (Creafin-Fristads) heeft de Kermiscross in het West-Vlaamse Ardooie gewonnen. Hij haalde het in eigen gouw na een solo die hij opzette op iets meer dan twee ronden van het einde.

De Brit Thomas Pidcock eigende zich de tweede plaats toe. Belgisch kampioen op de weg Tim Merlier, die in Ardooie zijn eerste cross van het seizoen reed, pakte de laatste podiumplaats in.

Vermeersch en Pidcock namen de wedstrijd meteen in handen nam. Achter hen klitte een groepje samen met Tim Merlier, Jim Aernouts, Dieter Vanthourenhout, Nicolas Cleppe, Thijs Aerts en de Brit Thomas Mein. Diether Sweeck en Braam Merlier volgden nog wat verder. Net over halfcross zette Pidcock op de heuvelzone een aanval op. Vermeersch moest even passen, maar kon toch de kloof dichten. Achter hen vochten Merlier, Cleppe en Aerts een verbeten strijd uit voor de resterende podiumplaats.

Met nog iets meer dan twee ronden voor de boeg achtte Vermeersch zijn moment gekomen. Hij zette Pidcock meteen op achterstand en kon zijn voorsprong alsmaar verder uitbouwen. De publiekslieveling en peter van de Kermiscross trok de slotronde in met een voorsprong van 10 seconden op Pidcock. Cleppe kon het tempo van Merlier en Aerts niet meer aan en zakte weg naar de vijfde plaats.

Vermeersch kwam niet meer in de problemen en mocht, na de Jingle Cross van 15 september in Amerika, in Ardooie zijn tweede zege van het seizoen vieren. Op de erelijst volgt hij Wout van Aert op. De winnaar van de vorige drie edities is nog steeds aan het revalideren na zijn val in de Tour de France.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer