Sport.be

Veldrijden

Demonstratie van Annemarie Worst in Bern

20.10.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Annemarie Worst heeft haar eerste overwinning in de Wereldbeker beet. De Nederlandse maakte er een ware demonstratie van in Bern. "De twijfels zijn weg", vertelde de renster na afloop.

Worst won vorig jaar de wedstrijd in Gieten maar kwam er vorige week, na nochtans een uitstekende start, niet aan te pas en eindigde teleurstellend als twaalfde. In Boom finishte ze zaterdag als vierde. "Ik had wel wat twijfels voor de start na vorige week", vertelde ze voor de camera van Play Sports. "Ook tijdens de verkenning was ik niet helemaal zeker, maar die twijfels zijn nu wel weg. Ik had meteen bij de start het goede gevoel te pakken", aldus de Nederlandse die vorig jaar ook al naar een tweede plek reed in Bern.

Al snel in de eerste ronde ontdeed ze zich van haar concurrenten en vervolgens reed ze bijna de hele wedstrijd alleen op kop, goed voor haar eerste overwinning in een Wereldbeker in haar carrière. "Ik had niet gedacht dat ik al van bij de start zou wegrijden", lachte ze nog, "maar dat lukte me wel en eigenlijk was het wel goed om op kop te rijden, dan kon je je eigen lijnen kiezen. Het is fijn om met een zege mijn Wereldbekerseizoen te kunnen starten."

Vorig jaar werd Worst derde in het eindklassement, nu staat ze 18de, vooral omdat ze paste voor de wedstrijden in Amerika en dus nog veel punten in te halen heeft.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer