Sport.be

Veldrijden

Eli Iserbyt: 'Scoor een hattrick net zoals in het voetbal, plezant'

20.10.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Opvallend, Eli Iserbyt maakte zondag na afloop van de WB-cross in Bern niet meteen het zegegebaar aan de finish. De kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal dacht immers dat er nog een rondje volgde. "En dat had best wel gemogen", lachte hij na afloop. "Ik had nog iets in de tank."

"Ik dacht echt dat er nog een ronde moest gereden worden", reageerde de renner. "De hele tijd zag ik bordjes: nog drie, nog twee en nog één en ik hoorde ook geen bel voor de slotronde, dus ik ging er vanuit dat er nog een 'tourke' moest gereden worden, maar plots zag ik daar de fotografen aan de meet. Dus tuurlijk vroeg ik het even vlak voor de finish, die beelden van Toupalik (de Tsjech dacht op het WK bij de beloften in 2016 dat hij wereldkampioen werd, maar er moest nog een rondje gereden worden) flitsten door mijn hoofd. Dat wilde ik niet meemaken. Uiteindelijk was het voorbij, maar ik had nog iets in de tank, want je houdt altijd als crosser nog iets over voor die laatste ronde, maar goed, zo erg is dat niet."
Iserbyt nam de kop in de eerste anderhalve ronde. "Maar ik heb niet in het begin van de wedstrijd het gashendel opengedraaid en reed gewoon een goed tempo. Ik vond het te vroeg om al te gaan. Dat deed ik ook al niet in Gieten (waar hij won) en het was hier ook niet nodig. Bovendien moest ik er bij de start ook precies wat 'inkomen'. Ik heb ook drie à vier keer veranderd van bandendruk en uiteindelijk draaide het wel goed. In het begin was het wel opletten met die mannen van Telenet Baloise die met drie waren en wij maar met twee. Je voelde dat ze iets van plan waren aan de finish, maar ik kon gelukkig rekenen op ploegmaat Michael Vanthourenhout en heb veel aan hem te danken. We hebben niet veel nodig om elkaar te begrijpen. Halfweg cross draaide ik dan wel 'de gas open' en dat was voldoende voor de zege."
Iserbyt scoort nu een drie op drie in de Wereldbeker. "Een hattrick in de Wereldbeker is knap. Ik denk niet dat ik dat al gedaan heb in de cross, wel een keer toen ik nog voetbalde. Zo is het plezant."
Her en der kwam commentaar dat Iserbyt zaterdag zijn leidersplaats in de Superprestige niet verdedigde en enkel koos voor Bern. "Ik heb daar nog eens over gebeld de voorbije week met bondscoach Vanthourenhout en hij gaf me gelijk. De Wereldbeker is nu eenmaal het belangrijkste klassement en ik ben nog jong en moet goed plannen. Het was hier bovendien heel leuk crossen, de sfeer was fijn, dit was de eerste cross met veel volk, precies meer dan in België de voorbije weken. Het leeft hier wel. Ze zouden hier meer wedstrijden moeten organiseren, misschien wel eens een Superprestige, waarom niet?"
Ook volgend weekend zal Iserbyt overigens niet dubbelen. "Ik houd me vast aan mijn planning, het seizoen is nog lang. Als ik drie dubbele weekens na elkaar rijd, ben ik de 'nek af' en je moet over een gans seizoen denken en dus luister ik naar mijn trainer en de ploeg. Dus neen, ik rijd Beringen niet, wel in Gavere. Dan volgt al snel de Koppenbergcross, Ruddervoorde. Een paar mooie crossen waar ik naar uitkijk."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer