Sport.be

Veldrijden

Stybar en Vos starten hun veldritseizoen in Essen

05.12.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Zaterdag staat in Essen de vijfde proef van de Ethias Cross op de agenda. En net als de andere Ethias Crossen zal ook deze niet onopgemerkt blijven. Met dank aan een stevig deelnemersveld, kwalitatief en kwantitatief.

Met Zdenek Stybar en Marianne Vos strikten de organisatoren twee absolute iconen in de recente crossgeschiedenis. In Essen zijn ze niet weinig fier dat zij uitgerekend in de Ethias Cross hun eerste veldritten van het seizoen betwisten.

"Ik ben absoluut verheugd nog eens in Essen - toch mijn tweede thuis - te kunnen crossen", aldus Zdenek Stybar. "Dat is inmiddels al vier jaar geleden. Ik kijk er echt naar uit om nog eens van die typische sfeer te kunnen genieten. Maar ik pin me niet vast op een resultaat. In de eerste crossen is het vooral de bedoeling het goede gevoel terug te vinden. We zien wel waar me dat de komende weken brengt. In elk geval zie ik het veldritprogramma dat ik deze winter afwerk als de perfecte aanvulling op mijn voorbereiding richting volgend voorjaar."

Andere toppers aan de start in Essen zijn onder meer titelverdediger Laurens Sweeck, Tom Pidcock, Quinten Hermans, de plaatselijke vedetten Tom Meeusen en Jim Aernouts, Daan Soete, Gianni Vermeersch, Diether Sweeck, Wietse Bosmans en wegrenner Xandro Meurisse.

Bij de dames kijken we uit naar de terugkeer van meervoudig wereldkampioene Marianne Vos. Het uithangbord van CCC-Liv is terug na een lange break na een intensief wegseizoen. Omdat een aantal toppers op stage zijn, zou het zomaar kunnen dat Vos zaterdag al meedoet voor de prijzen. Tegenstand moet komen van onder meer Ellen Van Loy, Loes Sels, Anna Kay, Kim Van De Steene en Aniek van Alphen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer