Sport.be

Veldrijden

Strijd om Wereldbeker wordt zondag beslecht in Nederland

24.01.2020 | Erik Duchateau

Belga

In Hoogerheide staat zondag de laatste manche van de Wereldbeker op het programma. Bij de vrouwen leidt Ceylin del Carmen Alvarado met 5 punten voorsprong op Annemarie Worst. Bij de mannen is de voorsprong van Toon Aerts (507) op Eli Iserbyt (466) iets groter.

Na de zege van Annemarie Worst in Nommay, in de sprint vloerde ze Ceylin Alvarado, ligt de strijd om de Wereldbeker weer volledig open bij de vrouwen met slechts 5 punten verschil. Ook Katerina Nash is nog niet volledig uitgeteld met slechts 32 punten achterstand op de leider. Maar Nash moet dan wel heel veel geluk hebben en voor beide dames eindigen.

Voor Worst of Alvarado is het simpel, er zijn 80 punten voor de winnaar, 70 voor de tweede en 65 voor de derde te winnen. Wint Worst zondag, dan is ze eindwinnaar. Wint Alvarado, geldt voor haar hetzelfde. Als de vrouwen gelijke punten hebben, is Worst in het voordeel want zij wist drie Wereldbekers op haar naam te brengen (Bern, Tabor, Nommay) en Alvarado slechts één, met name in Koksijde.

Bij de mannen telt Toon Aerts 41 punten meer dan Eli Iserbyt, die in Nommay aan het langste eind trok. Kortom, Aerts heeft een geruststellende voorsprong. Stel dat Iserbyt wint, dan moet Aerts top elf rijden en telt hij op het eind nog één punt meer dan de West-Vlaming. Natuurlijk, dan moet Iserbyt wel winnen, wat gelet op de terugkeer van Mathieu Van Poel in het veld na een stage in Spanje niet evident zal zijn.

Hoe dan ook, wellicht zullen beide renners elkaar wel goed in het oog houden zondag. Ook Wout Van Aert test, na Zonnebeke op zaterdag (waar ook Van der Poel start), zijn benen in Nederland.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer