Sport.be

Veldrijden

Wout van Aert heeft nog weinig last van blessure: 'Voel me alsmaar sterker worden'

25.01.2020 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Wout van Aert heeft zaterdag in Zonnebeke zijn eerste podiumplaats in het veld behaald sinds zijn comeback op 27 december, na zijn zware val in de Tour de France op 19 juli 2019. De vijfde van het recente Belgische kampioenschap moest in West-Vlaanderen wel zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. Het was pas de vierde cross dit seizoen voor de voormalige wereldkampioen.

"Ik ben wel best tevreden met wat ik vandaag liet zien", zei Van Aert. "Ik had zeker een beter gevoel dan verwacht. De laatste dagen was ik echt niet goed, vandaar. Ook de terugkomst van mijn stage verliep niet zoals het hoorde. Toch ben ik zeer tevreden dat ik het besluit nam in Zonnebeke te starten. Ik kan zo nog wat meer wedstrijdritme opdoen. En ik sta bovendien nog eens op het podium. Dat is, door omstandigheden, ook al een tijdje geleden."

Mathieu van der Poel had aan één tempoversnelling genoeg om weg te rijden van iedereen, al gaf Wout van Aert zich niet zomaar gewonnen.

"Die podiumplaats is alvast heel goed voor het moreel. Ik voel me sinds mijn rentree in de Azencross alsmaar sterker en beter worden. Toen Mathieu van der Poel eens doorduwde, moest ik wel passen. Van mijn blessure ondervind ik steeds minder last en dat is ook een goed teken. Het was vooral een lastige cross hier in Zonnebeke. Het heeft amper geregend afgelopen week, maar het lag er hier zeer drassig bij. Er moet hier iets zeer raars in de grond zitten. Op de schuine kant kwam het erop aan het juiste spoor te vinden. Het maakte het allemaal zeer spectaculair", wist Van Aert.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer