Coverinterview Ine Beyen

Ine Beyen koerste jarenlang op professioneel niveau tot ze een gezin stichtte en voltijds mama werd. Intussen heeft ze haar weg opnieuw binnen het wielrennen gevonden, dit keer aan de zijlijn als commentator bij vrouwenwedstrijden en als reporter voor onder meer Vive le Vélo. Ook fietst ze weer, maar liever gaat ze lopen. 'Ik gebruik het lopen om aan niets te denken en natuurgeluiden te horen. Lopen geeft me rust.'

Lees meer

Training Lage hartslag

Wil je op termijn een snellere tijd neerzetten? Dan moet je misschien beginnen met trager te lopen. Wij lieten ons inspireren door olympisch schaatsfenomeen Nils van der Poel en gingen te rade bij bewegingscoach Aron Verhaeghe over de ins & outs van een goede aerobe basis.

Lees meer

Wandelwork-outs voor lopers

Wandelen heeft allang geen suffig imago meer. De populariteit is de jongste jaren enorm toegenomen en veel lopers ontdekken de positieve effecten van wandelen. Maar hoe combineer je wandelen nu met je looptrainingen en hoe haal je daar de meeste voordelen uit? Laat je inspireren door deze diverse en afwisselende wandeltrainingen.

Lees meer

Wedstrijdontbijt Advies & recepten

Niet te weinig, niet te veel: een optimaal ontbijt samenstellen voor de hectische ochtend van een loopwedstrijd is een kunst op zich. Wie zich op D-day weleens heeft vergrepen aan een te rijkelijk ontbijt of - even erg - wie geen hap door de keel kreeg, weet dat de gevolgen nefast kunnen zijn. Daarom geven we samen met sportdiëtiste Jana Camphens enkele vuistregels mee om je ideale wedstrijdontbijt samen te stellen.

Lees meer

Efficiënt opwarmen

We weten allemaal wel dat het belangrijk is en toch is het vaak het eerste dat wordt overgeslagen. De opwarming wordt vaak aanzien als een tijdrovend, vervelend onderdeel van de looptraining, als een noodzakelijk kwaad. Coach Aron Verhaeghe legt uit waarom de opwarming wel degelijk belangrijk is en hoe je het op een goede manier aanpakt.

Lees meer

Reportage Marathon van Spitsbergen

De coolste loopwedstrijd? Dat moet wel de Marathon van Spitsbergen zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de temperatuur. De uitzichten en beleving tijdens de meest noordelijke marathon ter wereld zijn onvergetelijk. Een ijsbeer loop je het liefst alleen aan de finish tegen het lijf ...

Lees meer

Vooruitblik Liantis Urban Trail Brussels

Op zondag 26 juni rolt Brussel de rode loper uit voor de deelnemers aan de Liantis Urban Trail Brussels. Op een gezellig parcours van 6 of 12 km loop je door de opmerkelijkste gebouwen van onze hoofdstad. En heel verrassend: zelfs het vorstenpaar opent de poorten van het Koninklijk Paleis. Een wereldprimeur!

Lees meer

Abo-actie Korting bij Polar

Als abonnee op runningBE magazine geniet je om de twee maanden van een nieuwe dosis loopinspiratie, een gratis thuisbezorging en een voordeligere prijs dan in de winkel. Nieuwe abonnees krijgen dit keer 25 euro korting voor de Polar-webshop.

Lees meer