Interview Louis Talpe

Louis Talpe stond in 2015 al eens op de cover van dit magazine. Hij is de eerste in het zevenjarige bestaan van Running.be die de eer een tweede keer te beurt valt. Het ideale moment om zijn evolutie als mens en als loper in kaart te brengen. Want op vier jaar tijd kan er blijkbaar veel veranderen. 'Ik train veel. Heel veel.'

Lees meer

Training 10 vuistregels voor lopers

Er zijn veel soorten lopers. De ene droomt van een ultratrail in de bergen, de andere houdt het liever bij een toertje rond de vertrouwde kerktoren. En toch zijn er bepaalde basisprincipes die je maar beter in het achterhoofd houdt. Of je nu een ervaren kilometervreter bent, of deze zomer je eerste stapjes in de loopwereld zet.

Lees meer

Training Interval

Iedereen wil een betere loper worden. Daarvoor bestaat geen toverformule, maar er zijn wel verschillende wegen die naar Rome leiden. Veel lopers, zowel ervaren als beginnende, kunnen bijvoorbeeld voordeel halen uit de verbetering van hun loopefficiƫntie. Maar hoe doen ze dat optimaal? We zetten ze op weg!

Lees meer

Materiaal Podcasts

Nog nooit een podcast beluisterd terwijl je liep? Moet je absoluut eens doen! Onze redactrice verving vol twijfels haar pompende beats door podcasts. Ze raakte helemaal verslaafd.

Lees meer

Warm weer Bescherming

Eindelijk zomer! De vitamineboost tovert meteen een glimlach op je gezicht. Maar let wel op als je je loopschoenen voor een looptocht onder een stralende zon aantrekt, want de uv-stralen zijn schadelijk voor je huid. Gelukkig kan je je erop voorbereiden!

Lees meer

Schema Najaarsmarathon

In de zomer zijn er minder loopwedstrijden dan tijdens het voor- en najaar. Maar in juli en augustus is het wel uitstekend weer, en dus is dat een goede periode om je conditie te perfectioneren. Voor een najaarsmarathon, bijvoorbeeld.

Lees meer

Voeding Zomerse verleidingen

De zomer biedt niet alleen de zon, maar ook heel wat typische lekkernijen zoals ijsjes en cocktails. Wij helpen je om deze zomerse verleidingen gezond aan te pakken!

Lees meer