Interview Wim De Vilder

Als student rechten en communicatiewetenschappen zat Wim De Vilder vooral achter zijn boeken of zijn piano, maar toen hij als nieuwsanker aan de slag ging bij de VRT kocht hij zich een paar loopschoenen. De liefde is daarna nooit bekoeld.

Lees meer

Events Vooruitblik AG Antwerp 10 Miles

Op 26 april 2020 is het weer loophoogmis in Antwerpen. Die zondag weerklinkt voor de vijfendertigste keer het startschot van de AG Antwerp 10 Miles. Loop even met ons mee langs de grootste (of juist heel minieme) veranderingen in vergelijking met voorbije edities.

Lees meer

Materiaal Schoenentrends

In onze schoenenspecial blikken we, naast de revolutionaire carbonschoen, ook vooruit op enkele andere trends in de loopschoenenwereld. Manager Inkoop van loopspeciaalzaak Runners' Lab, Eddy D'Hondt, is trendwatcher van dienst en verklapt welke nieuwigheden we in 2020 mogen verwachten.

Lees meer

Training Mentale tips

Het is geen nieuws: sporten draagt bij tot een betere geestelijke gezondheid. Maar we staan niet zo vaak stil bij de rol van onze geest vóór en tijdens de inspanning. En die is belangrijk als je fysiek beter wil presteren. Dankzij onze tips sta jij binnenkort met een positieve mindset aan de startlijn en overwin je mentale dipjes tijdens de race.

Lees meer

Voeding Zuur-basebalans

Als loper doe je er wellicht alles aan om verzuring van je spieren tegen te gaan: uitlopen, stretchen, foamrollen, ... Maar heb je, om verzuurde spieren en zelfs blessures te vermijden ook al eens je voedingspatroon onder de loep genomen? Voedingsexpert Wouter de Jong wijst op het belang van een gezonde zuur-basebalans en de invloed ervan op je sportprestaties en algemene gezondheid.

Lees meer

Training Drempeltraining

Drempelvrees voor een thresholdtraining? Da's nergens voor nodig! Thijs Dekiere, coach bij Energy Lab, legt klaar en duidelijk uit hoe je die drempeltrainingsvorm het best aanpakt.

Lees meer

Schema AG Antwerp 10 Miles & Port of Antwerp Half Marathon

Heb je de AG Antwerp 10 Miles op 26 april met rood in je agenda omcirkeld en zie je die 5 km extra loopplezier van de Port of Antwerp Half Marathon enkele maanden nadien ook volledig zitten? Dan lanceren we je met maar liefst drie schema's graag naar deze twee Antwerpse loophoogdagen.

Lees meer