Interview Jani Kazaltzis

We trokken ons mooiste hemdje aan voor onze looptocht met Jani Kazaltzis. We bewierookten zijn tempo, zijn loopstijl, zijn prestaties in de Container Cup en de Wings for Life World Run, ... Niets dan complimenten. Maar de respons van de populaire tv-stylist was meedogenloos. 'Een hemdje met korte mouwen? Dat vind ik niet goed.' Lachen en grappen zoveel je wil, maar van bepaalde principes wijkt Jani niet af.

Lees meer

Training Verantwoord heropbouwen

Werd je race afgelast en speelde je je motivatie in de zomermaanden gaandeweg kwijt? Dan is september dé uitgelezen maand om nieuwe doelen te stellen. Maar hoe kies je binnenkort weer een uitdaging op maat? Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch geeft aan de hand van 5 mogelijke scenario's tips voor een verstandige opbouw.

Lees meer

Work-outs 6x voorbeeldtrainingen in 30'

Na de zomervakantie voelt september altijd een beetje als een nieuwe start. Je kan waarschijnlijk niet wachten om je sportroutine weer op te pikken, maar de vrije momenten in je agenda zijn schaars. Niet getreurd: meer dan een halfuurtje heb je niet nodig voor een efficiënte (loop)training. Energy Lab-coach Thijs Dekiere geeft je voorbeeldtrainingen die je binnen de 30 minuten kan afwerken.

Lees meer

Events in nieuw en veilig jasje

Veilig sporten in onzekere tijden? Het is een moeilijke puzzel die organisatoren van evenementen dit jaar voorgeschoteld krijgen. Bij Golazo ligt er een lijvig draaiboek klaar voor gezonde en coronaproof sportevenementen. Mét aandacht voor de juiste beleving.

Lees meer

Tips Gewichtsverlies

Lopen om af te vallen of afvallen om beter te lopen? Veel recreatieve lopers hebben wel een reden om dat cijfer op de weegschaal één of meerdere eenheden naar beneden te krijgen. Coronakilo?s, te veel terrasjes tijdens de zomer of gewoon een betere loopprestatie neerzetten. Hoe pak je dat gewichtsvelies best (niet) aan? Wij loodsen je langs de valkuilen.

Lees meer

Sportmode van eigen bodem

Sportkleding voor vrouwen die én duurzaam én functioneel én mooi is? Pure by Luce, RectoVerso en 42|54 hebben dit gemis binnen de sportswear perfect aangevoeld en ingevuld. Deze drie Belgische duurzame sportmerken houden elk op hun eigen manier het midden tussen sport- en modekleding. Een slimme zet met de huidige athleisure trend. Onze redactrice mocht haar vragen afvuren op de ambitieuze onderneemsters Loes Vandekerckhove (Pure by Luce), Camille Liebaert (RectoVerso) en Elodie Ouédraogo (die samen met Olivia Borlée 42|54 uit de grond stampte).

Lees meer

Trainingsschema Halve marathon

Een afstand van 21 km in 1u45', ofwel een gemiddelde snelheid van 5 minuten per kilometer: voor heel wat lopers een mooie uitdaging en een doel om naartoe te werken. Ervaren coach Paul Van Den Bosch stelde een schema op om dat doel in 6 weken te bereiken. Loop je halve marathon vanuit je kot (virtueel) of bewaar dit schema voor een toekomstig (fysiek) loopevenement!

Lees meer