Interview Evy Gruyaert

Evy Gruyaerts Start 2 Run app boomt. Heel wat mensen hadden de voorbije (corona-)maanden tijd en goesting om hun loopschoenen voor het eerst of opnieuw aan te trekken. En Evy Gruyaert (41) is na al die jaren nog steeds de fiere vriendin van al die dappere lopers. Met reden, want sport is ook in haar eigen leven nog altijd essentieel.

Lees meer

Training zomerstage

Eerlijk is eerlijk: vakantie is voor de meeste lopers gewoon een gemakkelijk excuus om nóg meer te sporten. Tijdens je vakantie - of je die nu thuis of op een bestemming doorbrengt - kan je dan ook perfect wat extra sportmomenten aan je schema toevoegen. Energy Lab-coach Thijs Dekiere legt uit hoe je deze trainingsperiode het best vormgeeft en waarop je moet letten.

Lees meer

Tips Optimale hydratatie

Zeggen dat voldoende water drinken cruciaal is voor je gezondheid, is als een open deur intrappen. Maar wij herhalen het liever een keer te veel, dan te weinig. Lopers zweten - zeker tijdens de warme zomermaanden - meer, waardoor dehydratatie sneller kan optreden. We geven je tips om uitdroging te voorkomen en vertellen je hoe je water tot een onmisbare bondgenoot maakt.

Lees meer

Inspiratie Looproutes

Om te lopen in de mooiste omgevingen hoef je niet noodzakelijk honderden kilometers te reizen. Ook België heeft heel wat onontgonnen troeven op het vlak van looproutes: van kort tot lang en van vlak tot heuvelachtig. In de zomerspecial doe je vast inspiratie op voor enkele mooie trajecten dicht bij huis.

Lees meer

Voeding Summer food

In de zomer liggen er heel wat lekkere verleidingen op de loer: ijsjes, cocktails, barbecuebuffetten à volonté, ... Smaakvol, maar niet altijd bevorderlijk voor onze loopprestaties of gezondheid. Gelukkig kan je ook verantwoord van al dat zomerlekkers genieten. Wij delen onze tips!

Lees meer

Kleding Zomeroutfits

Lopen bij zomerse temperaturen vraagt om luchtige, technische kleding. Want net als je trainingsschema stem je ook maar beter je kledingkast af op deze tijd van het jaar. Loopspeciaalzaak runners' lab selecteerde voor running.be zes outfits die jou comfortabel de zomer doorloodsen. In stijl. Laat het kwik maar stijgen!

Lees meer

Schema Conditie onderhouden

De zomermaanden zijn voor veel lopers een periode waarin ze het wat rustiger aan willen doen. De najaarsevents zijn nog een eindje weg en de verleiding om een terrasje boven die loopschoenen te verkiezen, is groot. De oplossing? Een onderhoudsschema met voldoende variatie om deze maanden zowel je conditie als je motivatie niet te verliezen.

Lees meer