Interview Élodie Ouédraogo & Jeroom Snelders

Het moet het leukste mediakoppel van Vlaanderen zijn: olympisch kampioene Élodie Ouédraogo en cartoonist Jeroom Snelders. Misschien ook wel het snelste. Want wie Élodie tijdens het weekend in het Lindenbos spot, ziet Jeroom in haar kielzog lopen: 'Toen Élodie aan topsport deed, liep ik haar eraf. Nu is dat omgekeerd.'

Lees meer

Training Back on Track

't Is weer voorbij, die mooie zomer. Al die barbecues, ijsjes, cocktails en aperitiefjes op zonnige terrassen: hopelijk genoot jij er ook van. Misschien liep je de voorbije maanden ook wel wat minder. Geen erg, maar nu ... is het wel tijd om de draad van je looproutine weer op te pikken. Met onze tips ben je in geen tijd back on the running track!

Lees meer

Training Alles over de rustige duurloop

Elke loper hoorde al over de vuistregel die stelt dat je 'harde' inspanningen moet afwisselen met 'rustige' loopjes. De vragen zijn: hoe vaak mag je hard trainen, wat houdt 'rustig' precies in, en welke plaats hebben die trage duurlopen in je loopprogramma?

Lees meer

Voeding Gezond en snel aan tafel

De vakantie is voorbij, het gewone leven gaat opnieuw zijn gangetje. Dat betekent voor veel mensen minder tijd om ?s avonds, na een drukke werkdag, te koken. Gelukkig kan je in weinig tijd een lekkere én gezonde maaltijd op tafel toveren! Wij geven je enkele tips en een recept.

Lees meer

Loopclub Beer Runs van Mikkeller

A drinking club with a running problem. Zo noemen de lopers van de wereldwijde Beer Runs van Mikkeller zichzelf. Sinds 2014 bewijst het Deense speciaalbiermerk dat bier en lopen perfect samen kunnen. Running.be sprak met oprichter en eigenaar Mikkel Borg Bjergsø (43) over het wereldwijde succes dat zijn grootste twee passies op dit ogenblik beleven.

Lees meer

Training Relatief Energietekort in Sport

De meeste mensen willen graag een fit en strak lichaam, maar er bestaat ook zoiets als 'te atletisch zijn'. Een ongezonde situatie die wordt aangeduid met de term RED-S. We leggen je uit wat het juist is, hoe je het herkent, en wat je eraan kan doen.

Lees meer

Schema 11 km op 11 november

Maandag 11 november wordt een topdag. In ons land genieten de meeste mensen dan van een vrije dag, maar sinds enkele jaren organiseren we op Wapenstilstand ook Running.be 11 K. Wij zorgen er met dit schema voor dat je op 11 november 11 kilometer comfortabel op je teller zet.

Lees meer