Op zondag 17 april is het weer zover: het grootste loopfeest van het land, beter bekend als de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Had je nog geen reden gevonden om je in te schrijven? Geen nood, wij zetten er 10 op een rij. Voor elke mijl 1!

Mijl 1: Je krijgt er zoveel voor terug

Je eerste 10 Miles uitlopen is een beetje zoals kinderen krijgen. Op sommige momenten wil je je loopschoenen achter het behang plakken, maar? je krijgt er zoveel voor terug. Denk maar aan een technisch loopshirt, bevoorrading tijdens de wedstrijd en een professionele massage achteraf. Bovendien heb je een waterdichte garantie op ambiance onderweg, dankzij de vele duizenden supporters langs het parcours, de enthousiaste cheerleaders, muziekgroepjes, deejays, doedelzakspelers en animatieteams. Kippenvel verzekerd, zelfs op een kuitenbijter als de Waaslandtunnel.

Mijl 2: Je ziet Antwerpen eens van een andere kant

Tijdens de eerste mijl ben je nog druk bezig met puntige ellebogen en zwaaiende armen ontwijken, maar vanaf mijl 2 krijg je als kleine loper een uniek beeld van de grote stad. Na de start op Linkeroever draai je via de Blancefloerlaan de Antwerpse ring op en duik je even later de verkeersvrije Kennedytunnel onder de Schelde in. Lopen op plaatsen waar je normaal nooit een voet zet: het geeft de 10 Miles een extra dimensie. De straat is vandaag van jou! Na een lang stuk rechtdoor aan de Scheldekaaien loop je het stadscentrum weer in. Via de Meir en de Italiƫlei gaat de tocht verder door de Waaslandtunnel en eindigt ze op Linkeroever. Wedden dat je voortaan anders naar 't Stad kijkt?

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het januarinummer, nu in de winkel!