Hilde Baerdemaeker heeft het druk, druk, druk dankzij haar rollen in Familie en Coppers. Gelukkig kan ze nog af en toe gaan lopen en vond ze een gaatje om met running.be door de heuvels van Erps-Kwerps te crossen.

Dit bos werd vroeger door de adellijke familie De Mérode aan de gemeenschap 'geschonken'. Jij hebt er blijkbaar al dankbaar gebruik van gemaakt.
(knikt) "Ik maak er een punt van om minstens elke zondag ongeveer een uur te lopen. Soms ben ik ook langer onderweg. Het doet dan ook zoveel deugd. Als je 's morgens gaat lopen, ben je gegarandeerd vertrokken voor een heerlijke dag. Al ga ik soms ook 's avonds op pad, om de dag af te sluiten. Dat hangt een beetje van mijn agenda af, want de ene week heb ik twee kinderen in huis en de andere week zijn dat er zelfs vier (Hildes huidige partner heeft nog twee kinderen uit een vorig huwelijk. Die noemt ze liefkinderen; red.). Het is voor mij dus niet altijd even evident om te gaan lopen. Ik ben uiteraard een heel gelukkige mama, maar soms doet het wel deugd om in de bossen wat uit te waaien en even alles te vergeten."

Dat kunnen we geloven. Je bent momenteel te zien in Familie én Coppers en draait tegelijkertijd een nieuwe thrillerreeks: De geboden. En thuis run je ook nog een gezin. Hoe combineer je dat?
"Dat hangt ervan af. Mijn rol in Familie neemt twee dagen per week in beslag. Dat is leuk werk en bovendien structureren die dagen mijn week. Die vul ik aan met theater ? vooral jeugdtheater ? en andere televisie- en filmopdrachten. Soms leid ik een heel regelmatig leven en soms helemaal niet. Af en toe moet ik dus stevig puzzelen, maar gelukkig heb ik een leuke schoonmoeder die me vaak uit de nood helpt."

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het januarinummer, nu in de winkel!