Op zondag 29 mei is Antwerpen het decor voor de allereerste city obstacle run in ons land. Running.be magazine ging op verkenning.

De vorige editie van de StrongmanRun vond nog plaats op het gesloten racecircuit van Zolder. Nu is het voor het eerst de beurt aan een stadscentrum. En dat is uniek. In Antwerpen kiezen de deelnemers voor een parcours van 11 of 18 kilometer. Die kortere lus van 11 kilometer is nieuw en legt de drempel om deel te nemen een pak lager. Starten en finishen doe je aan Park Spoor Noord, maar het actieterrein strekt zich veel verder uit. De meer dan twintig uitdagende hindernissen liggen verspreid over de hele binnenstad: onder meer aan de Grote Markt, de Meir, het MAS en op de oevers van de Schelde. Het traject van 18 kilometer krijgt er nog een lus bij richting de haven.

Internationaal deelnemersveld

De Fisherman's Friend StrongmanRun is al jaren een begrip voor lopers die letterlijk geen obstakels uit de weg gaan. Het begon negen jaar geleden met 1600 deelnemers op een militair domein in het Duitse Munster. Vandaag is het een van de grootste en meest tot de verbeelding sprekende massaloopevents op de kalender. Sinds de eerste Duitse editie in 2007 is het aantal deelnemers alleen maar gestegen en sloeg de Fisherman's Friend StrongmanRun haar vleugels uit naar Belgiƫ, Zwitserland, Oostenrijk, Italiƫ, Nederland en Luxemburg.

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het meinummer, nu in de winkel!