Het begin van het jaar is traditioneel een drukke veldritperiode. Ook voor gewezen wereldkampioen Sven Nys, die tegenwoordig steeds vaker de loopschoenen in plaats van de fiets kiest.

Sportief manager bij Telenet-Fidea Cycling Team, zaakvoerder bij Sn Cycling, ambassadeur van Trek, cocommentator bij Sporza, ? De agenda van Sven Nys zit bomvol. Toch vindt de Kannibaal van Baal wonderwel nog (veel) tijd om te sporten. Krachttraining, stabiliteitsoefeningen, lopen en ? fietsen, natuurlijk! "Dat blijft mijn grote liefde. Al geef ik toe dat ik de laatste tijd vaker naar mijn loopschoenen grijp."

Hoe sportief ben je nog, bijna een jaar na je actieve carrière als veldrijder?
SVEN NYS: "Ik zoek nog altijd tijd om te sporten. Dat lukt zeker niet elke dag, maar ik probeer het wel zo veel mogelijk. Als ik dit lichaam wil behouden, moet ik er tijd in steken."
Onlangs zei je: "Als ik een uurtje of twee vrij heb, dan ga ik sporten." Liever dat dan even uitpuffen in de sofa?
"Absoluut. Ik merk wel dat ik de laatste tijd sneller mijn loopschoenen aantrek. Overdag heb ik weinig tijd en om half zes is het al donker. Dan is lopen gemakkelijker dan fietsen. Lopen in het donker valt mee, je bent als loper beter bestand tegen de koude en op twee minuten ben je vertrokken. Bovendien verricht je veel arbeid door een uur te lopen. Voor een gelijkaardig resultaat moet je al enkele uren op de fiets zitten."
Staan er ook vaste sportmomenten in je agenda?
(schudt het hoofd) "Sporten inplannen, dat lukt me niet. Ik kijk wel altijd in mijn agenda of ik de volgende dag ruimte heb om te sporten, maar mijn sporttas ligt niet standaard in de koffer van mijn wagen. Behalve als ik elders overnacht. Dan neem ik mijn spullen mee. Maar doorgaans vertrek ik van thuis uit. Voor een fiets- of looptocht. En als ik met de renners van Telenet Fidea Lions op stage ga, dan fiets ik gewoon mee."

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het januarinummer, nu in de winkel!