Op 23 april vindt de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon plaats. Coach Paul Van Den Bosch stoomt je in 15 weken klaar voor 16 km. Het doel? 1u20' of 1u45'!

In ons novembernummer vond je een schema om een goede basis te leggen voor de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles. Paul Van Den Bosch: "De lezers die de trainingen afwerkten, hebben het potentieel om de 10 Miles in 1u45' te lopen. Met het schema in dit nummer werken we naar dat tijdsdoel toe." De mensen die het vorige schema niet volgden, kunnen uiteraard ook meedoen. Van Den Bosch: "Zij moeten wel tien kilometer per uur en zeventig minuten onafgebroken kunnen lopen. Qua trainingsarbeid verwerken ze 25 tot 30 kilometer per week, verspreid over drie tot vier trainingen."

Veel sporters mikken voor de 10 Miles op een gemiddelde van vijf minuten per kilometer. Zij hopen dus op een eindtijd van 1u20'. Ook voor hen maakte Van Den Bosch een schema: "De mensen met deze ambitie moeten 10 kilometer in 48 minuten kunnen lopen. Zij kunnen ook 70 minuten onafgebroken lopen en moeten omgaan met een trainingsbelasting van 30 tot 35 kilometer per week, verspreid over drie tot vier trainingen."

 

 

 

 

 

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het januarinummer, nu in de winkel!