Een innovatieve schoenzool die onze looptechniek verbetert en de kans op blessures vermindert! Die moesten we uiteraard testen.

Wat zegt de producent?

De Digitsole Run Profiler doet veel meer dan alleen je afstand, aantal stappen, parcours, hoogtemeters en verbruikte calorie├źn registreren. De intelligente schoenzool analyseert ook je looppas. Daarvoor gebruikt hij vele parameters: pasfrequentie, afzetkracht, de impact bij elke landing, ... Door rekening te houden met deze informatie vermijd je blessures.

Wat zegt de test?

Voor ik deze slimme zolen kan gebruiken, moet ik ze opladen via een bijgeleverd kabeltje. Ik download ook de app ? beschikbaar voor iOS (iPhone 4S of hoger) en Android (5.0 of hoger) ? op mijn smartphone en maak een nieuwe account aan. Daarna zoekt de app verbinding met de inlegzolen. Ik ben allesbehalve een technologiefreak, maar slaag er toch vrij vlot in om alles startklaar te krijgen. De inlegzolen zijn beschikbaar in de schoenmaten 36 tot en met 47 en je kan ze bijknippen zodat ze altijd perfect passen. Ik haal mijn eigen zolen uit mijn loopschoenen en vervang ze door de slimme varianten. Maar voor ik echt kan beginnen, moet ik nog 200 stappen zetten, terwijl de zool mijn looppas ijkt.

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het januarinummer, nu in de winkel!