Tia Hellebaut loopt zoals ze aan atletiek deed: explosief, snel en ongeduldig. "Traag en lang lopen, is een opgave", zegt ze.

Tia Hellebaut heeft twee dochters (6 en 8 jaar) en een zoontje (3 jaar). Alle drie hebben ze sportieve genen. Daarnaast staat de olympische kampioene aan het roer van de Tia Hellabaut Academy, is ze freelance aan de slag voor sportmarketingbedrijf Golazo en vertolkt ze met verve haar ambassadrice-rol van One Mile a Day. De lege plekken in haar agenda zijn schaars, maar wel voldoende om twee tot drie keer per week de longen vol frisse lucht te zuigen. Dan tennist of loopt ze: "Als ik een langere periode niet sport, voel ik me niet lekker."

Hoe gaat het ermee, Tia?
TIA HELLEBAUT: "Goed! Ik heb mijn handen vol met drie sportieve kinderen. Dus ook na schooltijd rij ik veel rond. Voor de rest kruipt er veel tijd in mijn atletiekacademie en in mijn werk voor One Mile a Day. Dat bracht ik zelf bij Energy Lab binnen en ondertussen nemen al meer dan 700 scholen deel. Ik kwam op het idee toen ik een artikel las over een project in Schotland, waar schoolkinderen elke dag een mijl lopen."

 

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het septembernummer, nu in de winkel!