De vakantie is voorbij, het gewone leven gaat opnieuw zijn gangetje. Dat betekent voor veel mensen minder tijd om ?s avonds, na een drukke werkdag, te koken. Gelukkig kan je in weinig tijd voedzame schotel op tafel toveren! Wij geven je enkele tips en een recept.

1. Planning is alles 

Het best stel je in het weekend een weekmenu op. Wat ga je klaarmaken, welke ingrediënten heb je nodig en kan je voor nog andere maaltijden gebruiken? Zo beperk je je boodschappenmomenten tot 1 à 2 per week. Want je hebt wel wat beters te doen dan elke dag in volle avondspits naar de supermarkt te hollen. Zelf ben ik nog niet verknocht aan het weekmenu. Ik vind het moeilijk om in het weekend te bepalen wat ik vier dagen later ga eten. Maar ik doe wél slim boodschappen en koop ingrediënten waarmee ik op veel manieren aan de slag kan. Dankzij een goedgevulde voorraadkast en een flink aantal groenten en kruiden, maak je snel een lekkere maaltijd à l?improviste. Kipfilet (bijvoorbeeld uit de diepvries) met groenten en rijst verandert bij mij vaak in een wokschotel (zie recept).

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het julinummer, nu in de winkel!