Is een loopband altijd saai? Nee hoor, het is vooral een kwestie van goed te kiezen waarvoor je het ding gebruikt. Een duurloop van twee uur wordt misschien wel wat eentonig. Maar als je het toestel voor een korte, pittige training gebruikt? Dan merk je dat de tijd vliegt én dat je er een kwalitatief sterke training op kunt afwerken. Wij vertellen je hoe dat moet!

Sommige lopers noemen de loopband vaak 'sloopband': een machine die uitgevonden is om met haar genadeloze eentonigheid het laatste greintje loopplezier af te nemen. Gelukkig hoeft daar niks van waar te zijn! Bij wijze van afwisseling, bij slecht weer of voor specifieke trainingen is de loopband een uitstekende en soms noodzakelijke keuze. Zijn er in je naaste woonomgeving geen heuvels, maar wil je toch aan heuveltraining doen? Geen paniek, op de loopband kan je perfect zo?n training simuleren. Bovendien hoeven muziekliefhebbers zich geen zorgen te maken over de veiligheid van lopen met een koptelefoon. Op de loopband kom je ook geen roekeloze chauffeurs tegen en je hoeft niet met water te zeulen. Tijdens de duistere winterperiode heb je geen koplamp nodig en blijft de keuze van de juiste outfit lekker eenvoudig. Nog argumenten nodig? 

1. Run for the DJ 

Bij deze work-out denk je aan het spel 'muzikaal pak', maar dan met één speler en dat ben jijzelf! Muziek motiveert gegarandeerd en ontspant, zodat je trainingssessie na een lange werkdag ideaal ontstresst. Stel voor jezelf een playlist samen waarin je een uptempo (denk 170/190 BPM) nummer met een korter, trager nummer afwisselt.

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het novembernummer, nu in de winkel!