Het is druk geweest voor Sandra Bekkari. Zo druk dat haar ochtendloopjes er vaak bij moesten inschieten. Niet alleen was er de verbouwing van een nieuw huis. Eind september ligt haar nieuw kookboek Fast Food 3 in de winkel, met opnieuw gezonde gerechten die in een handomdraai klaar zijn. Toch is lopen het eerste waarvan ze de draad weer wil oppikken, zodra er wat meer tijd in de agenda vrijkomt.

Lang voor het grote publiek haar leerde kennen als tv-kok die Vlaanderen gezond leerde koken, had Sandra Bekkari (48) nog een andere passie. Atletiek was haar eerste grote liefde. En zoals dat gaat met eerste liefdes blijven die voor altijd in je hart. 'Nooit meer diƫten' mag dan wel haar slogan zijn, 'nooit meer lopen' is onbespreekbaar.

Je was als kind al vroeg met atletiek bezig. Hoe ben je daarin terechtgekomen?
"Ik ben erin gerold door de jaarlijkse loopwedstrijden in de lagere school. Ik nam deel aan de crossen in de winter. Heel vaak eindigde ik in de top drie. Een medaille krijgen, vond ik geweldig en er werd vaak gezegd dat ik aanleg had. Bijgevolg heb ik me ingeschreven bij atletiekclub Hermes Oostende, in mijn toenmalige woonplaats. De 800 meter lag mij het best."

Lees het volledige artikel

nu onmiddellijk digitaal op Blendle. Klik hier, meld je aan en lees! Of in het septembernummer, nu in de winkel!