Vooraleer ik morgen ga werken, ga ik lopen. Geef toe: hoe vaak heb je dat al gedacht? Maar hoe vaak voegde je de daad ook bij het woord? Dankzij deze 7 tips zal dat aantal de hoogte ingaan.

1. Win tijd

De grootste reden om 's ochtends niet te gaan lopen, is een gebrek aan tijd. En dus moet je tijd winnen. Dat doe je het best geleidelijk aan. Zet je wekker om de twee dagen telkens een kwartiertje vroeger dan de vorige keer (en ga ook vijftien minuten vroeger slapen). Op acht dagen tijd heb je op die manier een uur gewonnen in de ochtend.

2. Leg je sportoutfit op voorhand klaar

Weer een extra hindernis die je op voorhand overwint. Kies 's avonds je loopkleding voor de ochtend die komt. Leg alles netjes klaar zodat je bij wijze van spreken alleen uit je bed moet stappen en de kleren moet aantrekken die klaarliggen. Het bespaart je tijd.

3. Laat je niet afleiden

Dus laat vooral die smartphone voor wat hij is wanneer je in bed ligt. Hij leidt je brein alleen maar af en daardoor vat je moeilijker de slaap.

4. Drink meteen water

Je wordt er wakker door en zorgt voor meer balans wat je hydratatie betreft. Uiteindelijk heb je meerdere uren op rij niet gedronken.

5. Beloon jezelf

Zorg dat je na je ochtenloop iets hebt om naar uit te kijken. Een lekker ontbijt, bijvoorbeeld.

6. Geef niet meteen op

Een ochtenloper word je niet in 1, 2, 3. Bijt dus op je tanden, want na een kleine maand zou je het wel al min of meer gewoon moeten worden.

7. Loop niet te hard van stapel

Wandel gerust de eerste paar minuten. Ook je lichaam moet zich nog opwarmen.