Deze rijstcake bevat een mooie combinatie van complexe koolhydraten en snelle suikers voor een snelle en continue energievoorziening. Vandaar: het recept.

Ingrediënten

- 50 g dessertrijst
- 200 g (volkoren) bloem
- 80 g gedroogde kokos (liefst in geraspte vorm)
- 50 g gedroogde vruchten (rozijnen, dadels, abrikozen)
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels vanillearoma
- 1 theelepel kaneel
- een snuifje zout
- 2 bananen
- 100 g honing
- een mespunt kaneel
- 30 g (vloeibare) margarine (vb. bakken en braden, vloeibaar)
- 30 g appelmoes

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 180°C
- Kook de rijst in 3,5 dl water volgens de kooktijd op de verpakking en laat afkoelen in het vocht
- Meng de bloem, de kokos, de gedroogde vruchten, het bakpoeder, de vanille, de kaneel en het zout in een kom
- Prak de bananen
- Meng de honing, de margarine en de appelmoes onder de bananen en vermeng er vervolgens de rijst en de gedroogde ingrediënten onder
- Even doorroeren en daarna in papieren cakevormpjes (of een muffinblik) gieten
- Bak de cakejes gedurende 25 minuten