In plaats van kant-en-klare energierepen te kopen in de winkel, maak je ze beter zelf. Veel lekkerder én gezonder!

Kant-en-klare energierepen uit de supermarkt zien er lekker en makkelijk uit maar het gezondst van al is om ze zelf te maken. Want hoewel veel repen zich profileren als "gezond", is dat in de praktijk niet altijd het geval. Ze bevatten namelijk veel toegevoegde suikers. Maar geen nood want de allerlekkerste energierepen maak je gewoon zelf. Hier is een snel en overheerlijk recept voor een energiereep met quinoa en kokosvlokken!

Wat heb je nodig voor 12 repen?
* 300 gr quinoa (ongekookt)
* 100 gr gehakte noten naar keuze (bv. amandelen, walnoten, pecannoten, cashewnoten,...)
* 50 gr zaden naar keuze (bv. pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, chiazaad,...)
* 50 gr ongezoete kokosvlokken of -schilfers
* 1 ei
* 200 ml Griekse yoghurt (of sojayoghurt)
* 80 gr pindakaas of notenpasta
* 3 eetlepels honing
* 1 theelepel geraspte citroenschil
* 200 gr gedroogde vruchten naar keuze (bv. rozijnen, abrikozen, mango,...)
* Een snuifje vanillepoeder of -extract

Aan de slag!
* Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
* Leg de quinoa, de noten, het zaad en de kokosvlokken in een pan met wat vetstof (bv. olijfolie, kokosolie). Rooster/bak ongeveer 8 minuten.
* Giet het mengsel in een grote kom en laat afkoelen. Meng er vervolgens de rest van de ingrediënten onder tot het een smeuïg mengsel wordt.
* Plaats het mengsel 15 minuten op de bakplaat in de oven tot er een korstje verschijnt. 
* Verdeel met een mes in 12 repen.

Deze repen zijn ideaal als energieboost voor het lopen, of als welverdiende herstelsnack erna. Smakelijk!