Gember is niet alleen goed voor je algemene gezondheid, maar het vermindert ook die pijnlijke spieren na een loopsessie.

Nuttig je dagelijks een stukje gember, dan neemt de kans op spierpijn na het sporten af. Dat blijkt uit onderzoek van de American Pain Society. De wortelknol bevat veel medicinale eigenschappen, waardoor het helpt om pijn, ontstekingen en andere aandoeningen tegen te gaan. 

Zingiber officinale, djahé en gember. Verschillende namen die allemaal naar de wortelknol van de gemberplant verwijzen. In de Ayurvedische en Chinese geneeskunde gebruikt men het al eeuwen. Gember bevat veel goede stoffen, zoals gingerol, shogaol, magnesium, kalium en calcium. Ook is gember een bron van vitaminen en antioxidanten. 

Geneeskrachtige eigenschappen 

Naast de ontstekingsremmende en pijnstillende werking, brengt gember heel wat ander positieve eigenschappen met zich mee. 

Gember:
... verbetert je bloedcirculatie. 
... vermindert een opgeblazen gevoel. 
... werkt tegen misselijkheid en braken. 
... stimuleert de spijsvertering. 
... vermindert gewrichtspijn. 

Hoe eet je gember? 

Gember is vers of in poedervorm verkrijgbaar en vind je gewoon in de supermarkt. Je kan het rauw eten, al is dat niet altijd even lekker. Een betere optie? Maak eens verse gemberthee. Snijd daarvoor een stuk van de gemberknol af, schil en hak in stukjes. Vervolgens stop je die samen met een schijfje citroen of wat verse munt in een glas en giet je er kokend water overheen. Simpel! Vind je de thee nog te scherp? Voeg dan een beetje honing toe. 

Naast thee kan je gember ook goed gebruiken in warme gerechten. Vooral in Indonesische of Thaise gerechten past dit kruid uitstekend.