Chocoladecake: er zijn maar weinig mensen die het niét graag eten. Helaas is het een caloriebommetje maar het goede nieuws is dan weer dat je er ook een "verantwoorde" versie van kan maken. Bring it on!

Een chocoladebrownie die 100% gezond en verantwoord is: het klinkt ongelofelijk maar het kan! Het geheime ingrediënt van deze heerlijke zachte chocoladecake zijn... zwarte bonen! Die vervangen het meel in de cake, hoe gek het ook klinkt. Hierdoor is de cake glutenvrij, wat interessant is voor lopers die glutenvrij eten.

Ingrediënten voor 12 cakejes:
* 1 blik (400 g) zwarte bonen
* 2 eieren + 1 eiwit
* 3 eetlepels gesmolten kokosolie
* 5 eetlepels cacaopoeder (ongezoet, zo puur mogelijk)
* 2 theelepels bakpoeder
* 1 gedroogde vijg
* 5 gedroogde dadels
* 15 amandelnoten
* 3 eetlepels agave- of ahornsiroop
* 1 eetlepel vanille-extract
* een snufje zout

Zo maak je het:
* Verwarm de oven voor op 175º. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem in met olijfolie of kokosolie.
* Spel de zwarte bonen met water in een vergiet. Laat ze uitlekken.
* Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of krachtige blender behalve de vijg, de dadels en de amandelen. Mix alles tot je een glad deeg krijgt. Giet het deeg in het cakeblik.
* Hak de amandelen en snijd de gedroogde vruchten in stukjes. Verdeel ze over het deeg.
* Bak de cake 20 à 25 minuten in de oven. Het baksel is gaar wanneer je er een mes of satéprikker kan insteken en die er proper weer uitkomt, zonder deeg eraan.
* Laat de cake even afkoelen voor je ze aansnijdt. Smakelijk!

Tips:
* Heerlijk met wat yoghurt erbij, of extra noten en gedroogd fruit.
* Je kan deze cake een week in de koelkast bewaren, in een luchtdichte doos. Je kan ze ook invriezen in stukjes. Gewoon uit de diepvries halen, een paar uur laten ontdooien en smullen maar!