Omdat reizen nog niet bepaald aan de orde is, geven we je in het januarinummer van running.be magazine enkele wereldse recepten mee ... om je toch een beetje op vakantie te wanen!

Eén van de recepten die je terugvindt in het nieuwste magazine is het uit Tunesië afkomstige Shakshuka: een oosters eenpansgerecht, dat gemaakt wordt met gepocheerde eieren en een groente-tomatensaus. Ook in westerse kringen is dit gerecht ondertussen uitgegroeid tot een populaire maaltijd. Niet vreemd, want het is enorm voedzaam en makkelijk om te bereiden.

Ingrediënten (2 personen): 

- 1 rode ui 
- 1 teentje knoflook 
- 1 paprika - ½ rode peper 
- 400 g tomatenblokjes (je kan ook verse tomaten gebruiken) 
- 1 tl cayennepeper, komijnzaad, chilipoeder, paprikapoeder 
- 3 à 4 eieren 
- Peterselie en koriander om af te werken 
- Optioneel: feta 

Bereidingswijze:

- Snijd de ui en knoflook fijn. 
- Neem een diepe koeken- of hapjespan, voeg wat olijfolie toe en fruit de ui. 
- Snijd de paprika in stukjes en voeg samen met de knoflook toe. Bak een 5-tal minuten mee. 
- Voeg alle kruiden toe, inclusief wat peper en zout en roer goed. 
- Voeg nu ook de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook op een laag vuur. 
- Maak kuiltjes in je saus en breek de eieren erboven. 
- Zet het deksel op de pan, zodat de eieren kunnen pocheren. Dit duurt ongeveer 6 tot 10 minuten. 
- Strooi ten slotte wat fijngehakte peterselie en/of koriander over je shakshuka en serveer in de pan. 

Tip: liever vlees of meer groenten erbij? Geen probleem. Met de basis voor shakshuka kan je eindeloos variëren. Serveer het hoe jij het liefst wil. 

Op zoek naar meer gezonde receptinspiratie? In het januarinummer van running.be geven we je nog meer wereldrecepten waarmee je je toch een beetje op vakantie waant. Running.be januari is nu verkrijgbaar in de supermarkt, dagbladhandel, webshop en hier digitaal.